Social

Ability Taxi

ABILITY TAXI oferă transport gratuit, cu o mașină special adaptată, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța, pentru a facilita deplasarea acestora.

Obiectivul principal al acestui serviciu implementat de Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, îl reprezintă asigurarea dreptului la transport adaptat al persoanelor cu dizabilități motorii, utilizatori de fotolii rulante din municipiul Constanța.

Persoanele cu dizabilități motorii din municipiul Constanța vor reuși, în acest fel, să ajungă mult mai ușor la programările medicale pentru efectuarea de consultații la medicul de familie, la medici specialiști, analize și investigații medicale, la ședințele de recuperare și reabilitare medicală precum și pentru efectuarea demersurilor necesare achiziționării unor dispozitive medicale.

Pentru a folosi serviciile ABILITY TAXI, potențialii beneficiari trebuie să aibă certificat de handicap, să aibă domiciliul în Constanța și să nu fie instituționalizați într-un centru rezidențial public.

Pentru programarea curselor, persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot suna la următoarele numere de telefon:
- 0241.482.031
Transportul gratuit trebuie solicitat cu 24 ore înainte.

Programările și transportul efectiv se vor realiza după următorul program:

- LUNI - JOI, în intervalul orar 08:00 – 16:30;
- VINERI, în intervalul orar 08:00 – 14:00.

În funcție de numărul de solicitări, complexitatea și durabilitatea serviciilor, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța are în vedere extinderea proiectului, respectiv transportul gratuit al persoanelor cu dizabilități, prin achiziționarea, dotarea și adaptarea de noi autoutilitare.

ability-taxi-2-scaled ability-taxi-3-1536x1152 Ability-taxi