Social

Părinți plecați în străinătate

Salvați copii

E MAI IMPORTANT CE LAȘI ÎN URMĂ, DECÂT CE TRIMIȚI ÎNAPOI

Copiii rămași acasă în urma plecării părinților la muncă în străinătate, fiind lipsiți de afecțiunea și supravegherea acestora, se confruntă cu dificultăți de ordin emoțional, social și școlar. Lipsa părinților sau a reprezentantului legal poate determina însă și limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, educație și beneficii sociale.

Direcția Generală de Asistență Socială Constanța informează persoanele care intenționează să plece pentru a lucra în străinătate și au copii minori în întreținere să se prezinte la sediul Serviciului protecția și promovarea drepturilor copilului din strada Unirii, nr.104, în vederea notificării, în conformitate cu prevederile Legii nr. 272/2004 republicată.

”Părintele care exercită singur autoritatea părintească sau la care locuiește copilul, care urmează să plece la muncă în străinătate, are obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Serviciul protecția copilului va monitoriza ulterior modul de creștere și îngrijire a minorilor rămași în țară. ”

Această dispoziție este aplicabilă și tutorelui, precum și în cazul în care ambii părinți urmează să plece la muncă întru-un alt stat.

Notificare exprimare intenție plecare la muncă în străinătate - căsătoriți

Notificare exprimare intenție plecare la muncă în străinătate - părinți divorțati

Declaratie prelucrare date