Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Intervenții rețea transport agent primar

Lucrări de reabilitare rețele termice ale TERMOFICARE Constanța, în domeniul public în data de 21.03.2023. click pentru vizualizare document

marți, 21 martie 2023

Mai mult
În ce zone pot găsi constănțenii containerele pentru deșeuri voluminoase

Săptămâna aceasta, până pe 26 martie, benele sunt amplasate în zonele Soveja și Campus Henri Coandă: pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea lângă bl.2 și aleea Umanității, Campus Henri Coandă. Benele sunt amplasate lângă platformele pentru colectarea deșeurilor menajere. În aceste platforme speciale puteți depune deșeurile voluminoase de care nu mai aveți nevoie: mobilier, canapele, saltele, usi, obiecte de uz sanitar, mochete, calorifere etc.    În afara acestor bene amplasate temporar în toate cartierele orașului, constănțenii pot duce permanent deșeurile voluminoase la centrul de colectare situat pe bulevardul Aurel Vlaicu, nr.290 A.       Nu uitați! Depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și se sancționează conform normelor legale în vigoare.      

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Atenție, se amână lucrarea programată în perioada 28-30 martie 2023!

De săptămâna trecută, mai multe echipe au demarat intervențiile pregătitoare necesare pentru executarea lucrărilor de la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța, în vederea înlocuirii unor vane de legătură și realizării unui by-pass. Acestea sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL33 – “Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” în valoare de aproape 76 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Ca urmare a unor probleme de ordin tehnic, identificate de către echipele RAJA pe parcursul operațiunilor pregătitoare, în vederea realizării conectărilor noilor investiții la sistemul centralizat de alimentare cu apă, lucrarea programată ce urma a fi efectuată în perioada 28 martie 2023, ora 22.00 - 30 martie 2023, ora 15.00, se amână pentru o dată ulterioară, ce va fi comunicată în timp util. Amintim consumatorilor că investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul lor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea serviciilor. Vă mulțumim pentru înțelegere!

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Infrastructură pietonală modernizată în zonele rezidențiale

Primăria Municipiului Constanța continuă să îmbunătățească condițiile de acces pietonal în cartierele orașului. Echipele Confort Urban intervin asupra părții pietonale în următoarele zone: • Pe străzile Andrei Mureșanu și Barbu Stefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu, se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate. • În cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se construiesc noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate. De asemenea, se lucrează la stabilizarea terenului pe care se va construi noua parcare. • Pe bulevardul Mamaia, se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. Se reconfigurează acest tronson prin refacerea trotuarelor, înlocuirea bordurilor, montarea de pavele noi și amenajarea casetelor pentru spații verzi. • Și pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali. Sunt demontate vechile borduri, trotuarele au fost decopertate și consolidate cu piatră peste care va fi așternut nisip. Se montează pavele pe un strat suport de nisip iar în paralel se decopertează carosabilul pentru a fi pregătit pentru asfaltare. • Pe strada Badea Cârțan, în zona complexului comercial, întreaga piațetă este pavată cu dale moderne. Lucrările au inclus refacerea trotuarelor și aleilor de acces din zona complexului și din proximitatea locului de joacă precum și revitalizarea spațiilor verzi. Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

marți, 21 martie 2023

Mai mult
ÎMPREUNĂ TRANSFORMĂM CONSTANȚA ÎN DESTINAȚIA ANULUI 2023!

Constanța și Mamaia au intrat în cursa pentru DESTINAȚIA ANULUI 2023! Haideți să ne mobilizăm cu toții și să îi facem pe românii de pretutindeni să voteze pentru Constanța, orașul pe care îl iubim. Vă rugăm să intrați pe platforma www.destinatiaanului.ro și să votați Constanța la categoria ORAȘE CARE INSPIRĂ și Mamaia la categoria STAȚIUNI TURISTICE. Votul a început pe 20 martie și se va desfășura până pe 07 aprilie 2023. Asigurați-vă că ați votat în cel puțin 3 categorii! Fiecare destinație participantă va primi un punctaj bazat pe voturile publicului, votul unui juriu de experți și un studiu sociologic. Juriul este format din peste 100 de demnitari, primari și președinți de consilii județene, reprezentanți ai asociațiilor profesionale din turism, antreprenori, manageri și experți în strategie și comunicare de destinație, dar și bloggeri, jurnaliști și vedete media. Mai multe detalii despre campanie in Regulamentul campaniei, pot fi accesate pe https://www.destinatiaanului.ro/  . Împreună putem contribui la sprijinirea turismului din municipiul Constanța!  

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Exproprieri Constanța

În data de 28.02.2023 a fost adoptată Hotărârea Consiliului Local nr. 91 pentru aprobarea declanșării procedurii de expropiere a imobilelor-terenuri, proprietate privată, situate pe amplasamentul obiectivului de investiții de utilitate publică și de interes local ,,Bulevardul Madrid” din municipiul Constanța

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Anunț RAJA - se oprește apa pe mai multe străzi din municipiul Constanța

Pentru executarea lucrărilor de modernizare și sectorizare la nivelul rețelei distribuție apă potabilă din mun. Constanța, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile joi – 23 martie 2023, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile: bd. Alexandru Lăpușneanu – tronsonul delimitat bd. Tomis și strada Nicolae Iorga, cu străzile adiacente; Aleea Remus – zona cuprinsă de str. Călărași și Castanilor, precum și cei arondați punctelor termice 100, 115 și 124; Având în vedere că aceste operațiuni se desfășoară la nivelul mai multor puncte de lucru, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod gradual, în fiecare sector afectat. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă. Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ.

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Anunț RAJA

Situația lucrărilor de refacere a tramei stradale în urma intervențiilor RAJA S.A., în Municipiul Constanța.  click pentru vizualizare document

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Anunț RAJA

Lista cu punctele de lucru la care RAJA S.A. Constanta intervine în domeniul public, în data de 21.03.2023: Str. Mircea cel Batran – Hotel Sport – conducta; Str. Heracleea nr.2 bl.T2 – conducta; B-dul Tomis nr.299 vis-à-vis de OMV – conducta; Str. Izvor/str. Merisor - conducta; Str. Barbu Stefanescu Delavrancea nr.48 – bransament; Str. Varful cu Dor Fn – conducta; Sectia Canal: - b-dul Tomis/b-dul Al. Lapusneanu – reparare colector pluvial.

marți, 21 martie 2023

Mai mult
Anunț RAJA

Situația lucrărilor de refacere a tramei stradale în urma intervențiilor RAJA S.A., în Municipiul Constanța.  click pentru vizualizare document

luni, 20 martie 2023

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină