Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Parcarea de pe strada Parâng, în imagini

În urmă cu două luni, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL a finalizat lucrările de amenajare a parcării situate pe strada Parâng. Spațiul public urban a fost reconfigurat pentru a fi adaptat nevoilor locuitorilor din zonă. Au fost create 26 de noi locuri de parcare în urma lucrărilor de excavare, compactare și asfaltare a terenului. Spațiile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate și numerotate corespunzător. Primăria Municipiului Constanța continuă să construiască noi locuri de parcare în toate cartierele orașului prin identificarea și amenajarea potrivită a locurilor virane și reorganizarea spațiilor existente.

sâmbătă, 30 mai 2020

Mai mult
Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală

Decebal FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța: Un proiect mult așteptat de constănțeni este reamenajarea bazinului de la Liceul Teoretic “George Călinescu”. Ne-am apucat mai demult de studii și astăzi am aprobat documentația prin care, cu aproximativ 2 milioane de lei, avem tot ceea ce ne trebuie pentru a da drumul la procedura de licitație; Această “piscină” abandonată s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani, și până acum nu au fost resurse pentru reabilitarea ei. Vom face funcțional acest bazin, vom construi vestiare pentru elevi și profesori, vom reface complet sistemul de iluminat și vom monta camera de supraveghere; După ce, în sfârșit, am început lucrările la Sala Polivalentă și vom continua cu amenajarea zonei de parcare, a zonei de acces și a unui bazin de înot în acest Complex, vorbim, iată, la „George Călinescu”, de altă zonă și de alt bazin. Tomis Nord are nevoie de aceste proiecte; Un alt proiect important este legat de reabilitarea centrului istoric, etapa a- II-a, un proiect de 26 de milioane de lei. Pentru a nu exista nicio confuzie: până acum am făcut o primă etapă iar acum ne-au rămas 27 de străzi, străduțe și alei care nu au fost incluse în proiectele anterioare, de la bd. Ferdinand până la Cazino; Așadar, vorbim despre un proiect nou, iar 27 de străzi se vor face de la zero, cu sistem de canalizare pluvială, pentru că nu există în zona Peninsulară. Învățăm din proiectele anterioare și facem lucrurile din ce în ce mai bine; Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală. Accesul va fi permis doar riveranilor și celor care desfășoară activități socio-economice în zonă. Așa este în orice centru istoric al oricărui oraș de vechimea Constanței. Invit constănțenii, ca în loc să se lupte cu această schimbare de mentalitate și de abordare, să ne fie alături.    

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Licitație amplasamente activități comerciale cu caracter temporar în Constanța

Primăria Municipiului Constanţa organizează în data de 26.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitaţie publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Constanța, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în sezonul estival 2020,  pentru: comercializare înghetată (tonetă), ora 10:00; producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul), ora 11:00; producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patiserie preambalate (utilaj specializat – vehicul), ora 13:00; închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale), ora 14:00. Taxa pentru garanţia de participare (rambursabilă) este de: comercializare înghetată (tonetă) - 889,98 lei; producere și comercializare înghețată (utilaj specializat – vehicul) – 1.907,10 lei producere și comercializare sucuri naturale, pop-corn, vată de zahăr, sandwich-uri, produse de patisserie preambalate (utilaj specializat – vehicul) - 400 lei; închiriere echipament sportiv (biciclete simple/karturi simple cu pedale) - 915,84 lei. Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Preţul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată. Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.  Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall,  bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II sau la nr. de telefon 0241/488192.   

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Licitație amplasamente comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură

Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 24.06.2020, ora 10:00, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de tonete tip în Staţiunea Mamaia, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare obiecte de artizanat, sculptură, pictură sau alte obiecte de artă populară,  în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 286,20 lei/toneta. Taxa de participare este de 100 lei/tonetă (nerambursabilă). Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, precum și modalitatea de organizare și desfășurare a licitației sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/tonetă. Oferta se va depune pentru fiecare tonetă în parte. Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall,  bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.  Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Licitație amplasamente comercializare articole hand made și cadouri estivale

Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 22.06.2020, ora 10:00, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente din Stațiunea Mamaia, - Bazar Perla, pentru desfăşurarea activităţii de comercializare articole hand made (lucrate manual) și cadouri estivale cu articole promoționale pentru municipiul Constanța, Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță,  în sezonul estival 2020. Garanția de participare (rambursabilă) este de 318 lei/amplasament. Taxa de participare este de 100 lei/tonetă (nerambursabilă). Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, precum și modalitatea de organizare și desfășurare a licitației sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/tonetă. Oferta se va depune pentru fiecare tonetă în parte. „ Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall,  bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.  Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Licitație amplasamente comercializare legume-fructe, baloane, activități fotografice, realizare tatuaje

Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 18.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în  sezonul  estival 2020,  pentru: legume fructe, ora 10:00 baloane, ora 11:00 activități fotografice, ora 13:00; realizare tatuaje, ora 14:00. Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este de: legume fructe, 711.98 lei; baloane 127,14 lei; activități fotografice, 70,08 lei; realizare tatuaje, 890,04 lei. Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată. Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall,  bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.  Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Licitație amplasamente comercializare înghețată și închiriere echipament sportiv

Primăria Municipiului Constanța organizează în data de 16.06.2020, la sediul din bd. Tomis nr. 51, licitație publică deschisă în vederea atribuirii de amplasamente în Stațiunea Mamaia, pentru desfășurare de activități comerciale cu caracter temporar în zone publice, în  sezonul  estival 2020,  pentru: producere și comercializare înghețată (utilaj specializat - vehicul), ora 10:00; comercializare înghețată (tonetă), ora 11:00; închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale), ora 13:00. Taxa pentru garanția de participare (rambursabilă) este de: producere și comercializare înghețată (utilaj specializat - vehicul) - 2.003,40 lei; comercializare înghețată (tonetă) - 934,92 lei; închiriere echipament sportiv (karturi simple cu pedale) -1.932,96 lei.  Taxa de participare (nerambursabilă), este de 100 lei/amplasament/tip de activitate. Prețul minim de pornire al licitației publice deschisă, modalitatea de organizare și desfășurare a licitației, cât și zonele cu numărul de amplasamente sunt detaliate în caietul de sarcini și în instrucțiunile privind organizarea și desfășurarea procedurii de licitație, care se obțin odată cu achitarea taxei de participare/amplasament/tip de activitate. Oferta se va depune pentru fiecare amplasament în parte, pe tip de activitate desfășurată. Documentele licitației se pot procura începând cu data de 03.06.2020, între orele 11:00 – 16:00, de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul II. Data limită pentru depunerea ofertelor este 12.06.2020, ora 16:00. Ofertele se vor depune la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall,  bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I.  Relații suplimentare se pot obține de la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în City Park Mall, bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116 C, etajul I sau la nr. de telefon 0241/488192.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Centralizatorul lucrărilor de intervenție în domeniul public

Persoanele interesate pot consulta lista actualizată a centralizatorului lucrărilor de intervenție în domeniul public pe pagina web a Primăriei Municipiului Constanța.  click pentru vizualizare document

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Sens giratoriu plin de culoare în Constanța!

Sensul giratoriu de la intersecția bulevardului I.C.Brătianu cu strada Cumpenei a primit o nouă înfățișare. Echipele municipalității în parteneriat cu un mare retailer din zonă au amenajat în ultimele zile acest spațiu, care acum este ornamentat cu arbuşti, scoarță decorativă şi piatră viu colorată. Această reamenjare peisagistică urmărește crearea unui mediu urban mai sănătos, îmbunătățirea spațiului verde situat în zonele cu trafic rutier intens și, implicit, creșterea calității mediului înconjurător. Vă rugăm să nu distrugeți acest spațiu nou amenajat! Imaginea orașului nostru are de suferit cu fiecare vandalizare înregistrată.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
Lucrările de modernizare a tramei stradale din cartierul Palazu Mare avansează în ritm susținut

Procesul de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale de pe strada Dumbrăveni este în plină desfășurare. Se recondiționează trotuarele și zona carosabilă pe o lungime de peste 1 kilometru. Echipele SC Confort Urban SRL au intervenit cu utilaje pentru decopertarea stratului de asfalt deteriorat. Ulterior, porțiunea frezată va fi îmbrăcată în asfalt. Paralel, se reabilitează infrastructura trotuarelor prin montare de borduri moderne. Terenul este pregătit pentru turnarea covorului asfaltic. Îmbunătățirea condițiilor de circulație din cartierele Constanței este prioritară pentru Primăria Municipiului Constanța. În cartierul Palazu Mare, lucrările de recondiționare a carosabilului au cuprins strada Santinelei, strada Fundătura Năvodului și bulevardul Tomis, la intersecția cu strada Henri Coandă.

vineri, 29 mai 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină