Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin”

Festivalul de teatru online „Seri de teatru la Pontul Euxin” continuă în această seară cu spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci”. De la ora 18:00, reprezentația va fi transmisă live, pe canalul de YouTube al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ : https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, inițiată de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțată de Primăria Municipiului Constanța, s-a desfășurat în perioada 1-25 august 2019. Spectacolul reprezintă o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey în care drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Cristian Fiu) creionează un adevăr dur, emoționant și viu. Spitalul de nebuni în care se petrece acţiunea este un spaţiu în care fiecare dintre „locatari” este forţat să îşi creeze o viaţă, un „acasă”. Ordinea firească a lucrurilor va fi destabilizată odată cu intrarea în scenă a noului venit. Spectacolul Facultății de Arte s-a bucurat de un mare succes, fiind încununat de premii (Cel mai bun actor - Vlad Cristian Fiu, la Festivalul „Buzăul iubeşte Teatrul“ 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar - Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru „Hyperion iese la Godot“ Bucureşti 2017). Din distribuţie fac parte: Vlad Cristian Fiu, Iulian Marinescu, Ionuţ Dulgheriu, Loredana Adăscăliţei, Eduard Vacariu, Mirela Mihai, Otilia Petcof, Cristian Menaef, Valentin Ispas/Mircea Siromașenco/Daniel Popa, Otilia Nicoară/Edoard Petre, Alina Drenea/Denisa Todireanu, Irina Zlăteanu/ Denisa Iova, Ionescu-Shiller Lidia/Dana Cojan, Cornelia Pandele, Gabriela Dumitrache, Alexandru Săplăcan/Iulian Ene, Catinca Hanţiu. Regia spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vîtcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. Echipa este completată de Mirabela Moroşanu şi Dana Cojan (asistenţă regie).

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare

Pe lângă acțiunile de dezinfecție care se derulează zi de zi în tot orașul, Primăria Municipiului Constanța a reluat astăzi acțiunile de deratizare, atât de necesare mai ales în aceste condiții în care menținerea igienei este vitală pentru sănătatea întregului oraș. În aceste zile se amplasează momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, sunt protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente! Totodată, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Tabără de nomazi, dezafectată de polițiștii locali constănțeni

Un adăpost improvizat a fost dezafectat în această dimineață de polițiștii locali constănțeni. Oamenii legii au primit mai multe sesizări de la cetățenii care locuiesc în zona Far despre o tabără de nomazi ridicată abuziv în vecinătate. Agenții au identificat astăzi 11 persoane (6 minori și 5 adulți) pe care i-au predat Secției 5 de Poliție Constanța. Cei 5 adulți au fost sancționați pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020. Tabăra improvizată a fost dezafectată cu ajutorul firmei de salubrizare și zona a fost ulterior igienizată. Cele 11 persoane vor fi preluate de Serviciul de Asistență Socială din localitatea Cobadin, localitate din care proveneau. Urmează să primească tot sprijinul din partea acestora. Ordonanța Militară nr.3 prevede că, în contextul actual, autoritățile administrației publice locale au obligația să asigure adăpostirea și îngrijirea persoanelor fără adăpost.

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Locuitorii din cartierul social Henri Coandă, monitorizați în permanență!

Pe perioada stării de urgență, în zonă există un post fix de asigurat de Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța iar echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală  patrulează prin cartier și urmăresc respectarea măsurilor impuse de ordonanțele militare. Autoritățile legitimează persoanele care sunt depistate în afara locuințelor fără un motiv bine stabilit și verifică documentele necesare conform legii. În această săptămână, în zona campusului social Henri Coandă,  polițiștii locali au aplicat 4 sancțiuni contravenționale celor depistați în afara legii. Amintim locuitorilor orașului că începând de mâine, 3 aprilie 2020, minimul amenzii aplicate pentru nerespectarea restricțiilor impuse de ordonanțele militare este de 2 mii de lei pentru persoanele fizice.

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Spațiu public urban reamenajat pentru a crea noi locuri de parcare

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reorganizeze spațiile existente și să amenajeze noi locuri de parcare pe terenurile virane. Pe strada Dezrobirii la intersecția cu strada Rândunelelor au fost create noi locuri de parcare pentru riverani în urma lucrărilor de asfaltare și de consolidare a terenului. Spațiile destinate staționării autovehiculelor au fost marcate corespunzător. O nouă parcare este în curs de amenajare pe strada Parâng. Muncitorii lucrează în aceste zile la pregătirea terenului care urmează să fie asfaltat. Pentru ca intervențiile să se desfășoare în condiții optime, locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze mașinile în zonele în care se execută lucrări!

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
Învățarea rămâne deschisă chiar și cu școala închisă!

Primăria Municipiului Constanța și echipa ADSERVIO vin în sprijinul elevilor, părinților și profesorilor, în această perioadă în care unitățile de învățământ sunt închise, cu o platformă gratuită de lecții online. Pentru a beneficia de programul ”eȘcoala ADSERVIO, e acolo unde ești tu!” directorii unităților școlare trebuie să solicite accesul gratuit completând formularul disponibil la adresa: https://www.adservio.ro/pentru-scoli#form-box.  Implementarea se realizează în cel mai scurt timp posibil. Pentru suport vă puteți adresa echipei ADSERVIO la numărul 0332102828 sau email relatiiclienti@adservio.ro.  

joi, 2 aprilie 2020

Mai mult
ATENȚIE, constănțeni!

În această seară acțiunile de dezinfecție vor începe la ora 19:00 și se vor desfășura în următoarele zone: Faleză Nord, Chiliei, Stațiunea Mamaia. Din dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, toate cartierele din municipiul Constanța sunt dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății. Trebuie să fim responsabili, să respectăm normele de igienă și să evităm deplasările. STAȚI ACASĂ! Preveniți răspândirea COVID-19! Reduceți riscul de a vă îmbolnăvi! FIȚI RESPONSABILI! AVEȚI GRIJĂ DE VOI ȘI DE CEI DRAGI! EVITAȚI SĂ VĂ EXPUNEȚI!  

miercuri, 1 aprilie 2020

Mai mult
Infrastructură pietonală reabilitată la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă intervențiile care au rolul de a facilita accesul personalului medical și al pacienților în spațiul aferent unităților sanitare. Astăzi au fost finalizate lucrările de amenajare a căilor de acces din curtea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța. Au fost montate borduri pentru delimitarea aleilor pietonale și a fost turnat asfalt. În contextul pandamiei de coronavirus, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța va prelua pacienții diagnosticați cu COVID-19, devenind temporar spital de suport atunci când Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va ajunge la capacitate maximă. 

miercuri, 1 aprilie 2020

Mai mult
Se refac elementelor decorative din beton, arcadele și zidurile de sprijin deteriorate din parcul din cartierul Poarta 6

Chiar și în această perioadă critică în care ne aflăm, Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările edilitare atât de necesare pentru buna funcționare a orașului. Protejați și dotați cu toate echipamentele de care au nevoie pentru siguranța lor, dar și a celor din jur, angajații societăților contractate de municipalitate lucrează pentru constănțeni. Astfel, zilele acestea se refac elementelor decorative din beton, arcadele și zidurile de sprijin deteriorate din parcul din cartierul Poarta 6. Zidăria veche și elementele decorative care erau deteriorate sunt îndepărtate și înlocuite cu altele noi. Acolo unde este cazul sunt montate cofraje în care se toarnă beton. Spațiile reconstruite sunt tencuite și se efectuează lucrări de vopsire sau decorare în așa fel încât zona să fie înfrumusețată. Acțiuni similare s-au desfășurat și în piațeta Far, unde au fost reabilitate elemetele decorative și treptele de acces. Lucrările vor fi completate de amenajarea aleilor de acces.

miercuri, 1 aprilie 2020

Mai mult
Noi treceri de pietoni în cartierele KM 4 și Abator

Pentru creșterea siguranței locuitorilor din orașul nostru, echipele SC Confort Urban SRL vor trasa joi noaptea noi treceri de pietoni în locuri cu risc crescut de accidente rutiere. Acestea vor fi amenajate pe bulevardul 1 Mai Vechi, la intersecția cu strada Plopilor și pe șoseaua Mangaliei, în zona pasajului pietonal de la Abator. Măsura a fost luată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cei care locuiesc în zonă, cu avizul Poliției Rutiere. Primăria Municipiului Constanța va înființa treceri de pietoni în zonele în care situația o va impune.

miercuri, 1 aprilie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină