Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

România, la comanda Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Contra Minelor

Viceprimarul municipiului Constanța, domnul Costin Răsăuțeanu s-a întâlnit astăzi cu noul comandant al Grupării Navale Permanente a NATO de Luptă Contra Minelor SNMCMG – 2, domnul căpitan-comandor Valentin-Cătălin Vlad, dar și cu reprezentanții vânătorului de mine turcesc TCG  Akçay, ai dragorului de mine bulgăresc BGS Priboy și ai puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Navele vor participa împreună, în perioada ianuarie – iunie 2020, la misiuni în Marea Neagră și Marea Mediterană, conform graficului realizat de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM). În cadrul întâlnirii, s-au realizat scurte prezentări ale municipiului și ale județului și s-a discutat despre importanța menținerii securității în regiunea Mării Negre, precum și despre relațiile excelente dintre cele trei state, România, Turcia și Bulgaria. Comanda SNMCMG-2, asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad, se va exercita, timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române. Gruparea va acționa pentru asigurarea capacității de reacție imediată la nivelul NATO, precum și pentru creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate.

vineri, 17 ianuarie 2020

Mai mult
Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice din Constanța face angajări

Sunt disponibile aproximativ 25 de posturi de sudori, instalatori, operatori puncte termice, macaragii, buldoexcavatoristi, cititori contoare și muncitori necalificați care să lucreze la modernizarea rețelei de transport agent termic preluată recent de R.A.D.E.T. Pentru diminuarea costurilor și asigurarea unor servicii de calitate către constănțeni, R.A.D.E.T Constanța își propune să reducă pierderile existente în prezent pe rețeaua de transport.  Pentru a realiza acest obiectiv, în actuala organizare la nivelul regiei au apărut necesități noi în ceea ce privește forța de muncă. Persoanele interesate pot obține mai multe informații despre locurile de muncă disponibile sunt așteptate la sediul R.A.D.E.T Constanța, str. Badea Cârțan nr. 14A.

vineri, 17 ianuarie 2020

Mai mult
Lucrări edilitare pe strada Adamclisi

SC Confort Urban SRL, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța, amenajează în aceste zile spațiul care împrejmuiește locul de joacă de pe strada Adamclisi. Este cel de-al doilea loc de joacă care beneficiază de lucrări de modernizare a zonei adiacente, după intervențiile de pe strada Dispensarului. Echipele administratorului drumului public lucrează intens la infrastructura aleilor pietonale. Continuă amplasarea de borduri iar zona destinată circulației pietonilor este pregătită pentru a fi asfaltată. Pentru drenajul apelor pluviale pe marginile căilor de acces vor fi fixate rigole. De asemenea, la intrarea în spațiul de joacă au fost montate pavele. Lucrările desfășurate de municipalitate vizează îmbunătățirea aspectului spațiului public urban aferent locurilor de joacă. Reamintim că Primăria Municipiului Constanța a reabilitat și modernizat în ultimul an 25 de locuri de joacă. În lunile următoare se va lucra la alte 18 locuri de joacă. La cele mai multe dintre ele vor fi înlocuite toate echipamentele, vor fi executate lucrări de infrastructură și va fi turnat covor de cauciuc pentru a nu exista riscul accidentării copiilor.

joi, 16 ianuarie 2020

Mai mult
Taxa pentru locul de parcare se plătește până la 31 martie

Constănțenii care dețin o autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să achite taxa aferentă acestuia. Persoanele fizice trebuie să achite 200 de lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 900 de lei/an sau 150 de lei/lună pentru autoturisme, iar pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 t și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 1.800 lei/an sau 300 de lei/lună. În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit dacă pentru parcarea respectivă mai există alte cereri depuse. Autorizația se reînnoiește automat pentru anul următor în situația în care solicitantul nu renunță expres la aceasta până la data de 15 decembrie a anului în curs și are achitată taxa pentru anul curent. Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar cei care doresc să depună solicitări pentru rezervarea unui loc de parcare o pot face la sediul Primăriei Municipiului Constanța din strada Ștefan Mihăileanu nr. 10.

joi, 16 ianuarie 2020

Mai mult
Bulevardul Mamaia, în plin proces de modernizare

Lucrările de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și strada Mihai Viteazul avansează în ritm susținut. Angajații SC Confort Urban SRL continuă să monteze pavele, după ce trotuarul a fost încadrat cu borduri moderne. Zona pietonală este reamenajată pe o lungime de peste 500 de metri. Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, locuitorii orașului sunt rugați să nu parcheze autoturismele în zona în care se efectuează lucrări și să respecte semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

miercuri, 15 ianuarie 2020

Mai mult
Intervenție a polițiștilor locali

Doi minori din localitatea Castelu, județul Constanța s-au gândit că cea mai bună modalitate de a face rost de bani este să îi fure. Așa că au venit în municipiul Constanța și au început să caute potențiale victime. Astăzi, în timp ce se aflau pe strada Topolog au pus ochii pe o bătrânică și, inițial, au mers să îi ceară niște bani. Apoi, în timp ce victima căuta în poșetă niște bănuți, cei doi au smuls geanta femeii și s-au făcut nevăzuți. Bătrâna a alertat imediat un echipaj al Poliției Locale care era în apropiere. Cei doi agenți au plecat în căutarea lor și i-au descoperit în spatele blocurilor. La vederea oamenilor legii, copiii au aruncat geanta într-o canalizare și au fugit fără ca măcar să aibă timp să verifice conținutul poșetei. Cei doi polițiști locali nu s-au lăsat mai prejos, au pornit în urmărirea lor și au reușit în scurt timp să îi prindă. După întocmirea documentației, cei doi minori au fost predați Secției 4 de Poliție Constanța în vederea continuării cercetărilor.  

marți, 14 ianuarie 2020

Mai mult
6 adăposturi antiaeriene vor fi reabilitate în următoarele 3 luni

Continuă renovarea celor 6 adăposturi publice de protecție civilă din municipiul Constanța. Echipele acționează acum la cele situate pe strada Arcului, bl A 8, scara B și bl A9, scara B. Se repară și se zugrăvesc pereții și tavanele, se înlocuiește/ vopsește tâmplăria metalică, se montează obiecte sanitare noi, se verifică și se remediază defecțiunile la instalația electrică și la tabloul electric, se refac scurgerile sau se înlocuiesc ușile. Procedurile de reabilitare au fost demarate încă de anul trecut, dar nu s-au putut finaliza achizițiile publice.  În municipiul Constanța, adăposturile au dimensiuni diferite, de la 48 mp până la 220 mp iar fiecare persoană are alocat 1 mp. Avantajul principal al acestor tipuri de adăposturi îl reprezintă grosimea pereților, construiți astfel încât să facă față atacurilor antiaeriene. Buncărele au uși metalice etanșe, grupuri sanitare, sistem de filtro-ventilație și ieșiri de salvare. În timp de pace adăposturile publice de protecţie civilă pot fi folosite și în alte scopuri, dar trebuie să fie eliberate în situații de urgență în maximum 24 de ore.

marți, 14 ianuarie 2020

Mai mult
Wi-Fi gratuit pe faleza Cazino, de la Poarta 1 până la Comandamentul Flotei

Constănțenii dar și turiștii care se plimbă pe faleza Cazino din Constanța, una dintre cele mai frumoase zone de plimbare din orașul nostru, au la dispoziție de anul acesta internet wireless gratuit. Primăria Municipiului Constanța a finalizat lucrările de montare a 10 puncte de acces pe stâlpii de iluminat public de pe faleză. Proiectul a fost finanțat prin programul WIFI4EU unde Primăria Municipiului Constanța s-a înscris și a câștigat un voucher în valoare de 15 mii de euro, bani care au fost folosiți la instalarea rețelei WI-FI. Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în Uniunea Europeană.

marți, 14 ianuarie 2020

Mai mult
De mâine începe distribuirea ajutoarelor UE

Direcția Generală de Asistență Socială va începe mâine, 15 ianuarie 2020, să distribuie produsele de igienă acordate în baza Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD 2019/2021. Produsele se vor distribui la Clubul pentru pensionari situat pe strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 784/04.10.2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, beneficiază de aceste produse următoarele categorii:      a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare; b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare; c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) și b). Persoanele care se încadrează în mai multe categorii beneficiază de pachetele cu  produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării  asistenței materiale de bază. Pachetele cu produsele de igienă se ridică personal de către destinatarii finali pe baza actului de identitate. Pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, primesc pachete cu produse de igienă doar titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept. Pentru persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, titularii dispozițiilor de primar prin care se acordă acest drept ridică pachete pentru toți membrii familiei.  Un pachet cu produse de igienă conține: -        5 periuțe de dinți -        4 tuburi cu pasta de dinți ( 75 ml ) -        Săpun lichid ( 500 ml ) -        Șampon pentru copii ( 800 ml ) -        Șampon pentru adulți ( 500 ml ) -        2 pungi de detergent pentru rufe ( 2,7 kg ) Programul de distribuire va fi de luni până vineri, între orele 8.00- 14.00, până la epuizarea stocului de produse, dar nu mai târziu de data  15.02.2020.

marți, 14 ianuarie 2020

Mai mult
Oprire agent termic

Ca urmare a apariției unei avarii pe infrastructura de transport cumpărată de la Electrocentrale Constanța S.A. în scopul modernizării acesteia, RADET Constanța se confruntă cu lipsa agentului termic la punctele termice 17, 18, 22, 23, 24, 25, 42, 105, 108, 112, 113, 114. Zona afectată este cuprinsă în perimetrul străzilor: str. Mircea cel Bătrân, b-dul Mamaia, str. Unirii, b-dul Tomis, str. N.Iorga. Se estimează repornirea astăzi, 14.01.2020, în jurul orelor 19:00. RADET Constanța își cere scuze pentru disconfortul creat utilizatorilor din zonă pe care îi asigură că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării agentului termic în cel mai scurt timp posibil. Dispecerat non-stop: 0341. 461 000, 0241. 616 792

marți, 14 ianuarie 2020

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină