Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Restricții de circulație pentru desfășurarea evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Constanței

Orașul nostru se pregătește de sărbătoare. În perioada 20-22 mai, constănțenii pot participa la o mulțime de activități antrenante: spectacole în aer liber, expoziții, competiții sportive. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, organizatorii în colaborare cu forțele de ordine vor lua măsuri care vizează asigurarea unui climat de siguranță. Astfel, în perioada 19 mai, ora 06:00-22 mai, ora 22:00, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe următoarele străzi: - strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta; - strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino; - strada Cristea Georgescu la intersecția cu strada Grigore Tocilescu. Traficul rutier va fi deviat pe traseul strada Arhiepiscopiei- strada Profesor Doctor Ioan Cantacuzino- strada Revoluției din 22 Decembrie 1989- strada Grigore Tocilescu. Restricții de circulație vor fi instituite și în Piața Ovidiu. În perioada 20 mai, ora 15:00-23 mai, ora 09:00, se vor bloca următoarele artere de acces: - strada Revoluției din 22 Decembrie 1989 la intersecția cu strada Crângului; - strada Vasile Canarache la intersecția cu strada Petru Rareș; - strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona; - strada Traian la intersecția cu strada Sulmona; - bulevardul Tomis la intersecția cu strada Sulmona; - strada Arhiepiscopiei la intersecția cu strada Crângului. De asemenea, sâmbătă, 21 mai, în intervalul orar 16:00-18:00, se vor lua măsuri de restricționare a traficului auto, după cum urmează: - bulevardul Tomis la intersecția cu strada Traian; - strada Termele Romane la intersecția cu Șoseaua Portului; - strada Remus Opreanu la intersecția cu strada Lebedei; - strada Lebedei la intersecția cu Portul Turistic Tomis; - strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu strada Sulmona. Pentru ca bulevardul Tomis să găzduiască activitățile sportive organizate cu prilejul Zilei Constanței, în perioada 20 mai, ora 22:00-23 mai, ora 05:00, se va interzice circulația autovehiculelor pe tronsonul delimitat de bulevardul Ferdinand și strada Traian. Restricțiile sunt valabile și pentru oprirea/staționarea autovehiculelor. Totodată,  în aceeași perioadă traficul rutier va fi restricționat pe strada Dragoș Vodă, între strada Ecaterina Varga și bulevardul Tomis. Recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun. Programul pentru liniile 42, 44, 48, 51 și 101 va fi prelungit în noaptea de 21-22 mai. Traseele menționate vor avea ultima plecare din cap de linie Poarta1 / Poarta 2 la ora 00:30.

miercuri, 18 mai 2022

Mai mult
Adoptă un cățel!

243 de căței sunt în acest moment în Adapostul pentru animale abandonate din Constanta. Facem un apel la iubitorii de animale să sprijine demersurile municipalității pentru a găsi un cămin cățeilor din adăpost. Fiecare suflet blănos merită să fie adoptat și să aibă o familie. Adopția este gratuită și reprezintă un gest nobil. Câinii sunt cei mai buni prieteni ai oamenilor și cum prietenii la nevoie se cunosc vă rugăm să-i ajutăm să-și găsească drumul spre casă. Prin fiecare adopție care se realizează, se oferă o nouă șansă și un loc în padoc altui animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate. Numărul de locuri este unul limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă o soluție. Cățeii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Primăria municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari și se realizează doar după ce au fost respectate mai multe condiții: a)prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; b)dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini; d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. Persoanele interesate sunt așteptate la Adăpostul de animale abandonate din municipiul Constanța, strada Câmpul cu Flori, nr.11(fostă strada Vârful cu Dor, nr.5) sau pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0733.045.213. Programul cu publicul este următorul: - luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00; - joi - 09:30 - 17:30; - sâmbătă și duminică – închis. De asemenea, facem un apel către persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc să nu-l lase liber, din nou, pe străzi. Acestea au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și se sancționează conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

miercuri, 18 mai 2022

Mai mult
Depozitarea deșeurilor la întâmplare sancționată de polițiștii locali

Săptămâna trecută, Direcția Generală Poliția Locală Constanța a desfășurat mai multe activități de control care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. Polițiștii locali au monitorizat modul în care persoanele fizice și juridice predau gunoiul menajer către operatorul de salubritate, dacă se respectă graficul de colectare sau dacă proprietățile sunt îngrijite corespunzător. S-au aplicat 284 sancțiuni contravenționale pentru scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane), neigienizarea imobilelor ori pentru nerespectarea regimului juridic al deșeurilor, nerespectarea graficului de colectare a deșeurilor sau pentru murdărirea cu diverse substanțe a drumului public. Pe lângă sancțiunile aplicate, polițiștii locali au stabilit și măsuri pentru rezolvarea neconformităților constatate. Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 147.650 lei. Controale pe această tematică vor continua și în perioada următoare. Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile. Cetățenii sunt rugați să semnaleze fapte antisociale care țin de buna gospodărie  și protecția mediului la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

miercuri, 18 mai 2022

Mai mult
Revitalizăm spațiul verde din Constanța

Mediul înconjurător este un domeniu important pentru fiecare dintre noi, fie că vorbim despre sănătate sau despre aspectul estetic. Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Spații Verzi, continuă acțiunile de plantare a florilor anuale în jardinierele și fâșiile stradale din intersecțiiile și sensurile giratorii din oraș. 23.000 de crăițe, petunii și verbine multicolore ne vor încânta privirile. Astăzi, s-a acționat pe spațiile verzi situate la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Tomis, intersecția bulevardului Ferdinand și bulevardul Tomis, după ce ieri s-au înfrumusețat spațiile verzi din Piața Ovidiu. Acțiunile de plantare vor continua în această săptămână în zonele cu spațiu verde din intersecțiile străzii Traian cu bulevardul Tomis și strada Termele Romane. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și, în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a plantelor, să anunțe acest lucru la numerele de telefon: 0241.55.00.55-Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484205 și 0341.922-Direcția Generală Poliția Locală Constanța

marți, 17 mai 2022

Mai mult
Cod galben de vânt puternic la Constanța!

Atenționarea emisă de Centrul Meteorologic Regional Dobrogea este valabilă mâine, în intervalul orar 06:00-21:00. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 55-70 km/h. De asemenea, vremea se va răci accentuat și va deveni rece pentru această dată. Cerul va fi temporar noros și în prima parte a zilei, vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 de grade, iar cea minimă va fi de 9-10 grade. Astăzi, vremea va fi caldă și va deveni în general instabilă. Cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea. Vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină. Vântul va sufla slab și moderat, în intensificare în timpul nopții, când vor fi rafale de 40 - 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 15-16 grade. Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor. Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922; Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

marți, 17 mai 2022

Mai mult
Dezinsecție terestră și aeriană în Constanța

Se efectuează atât servicii de dezinsecție terestră pentru combaterea țânțarilor, cât și servicii de dezinsecție aeriană pe domeniul public al municipiului Constanța. De asemenea, având în vedere că vegetația de pe malul lacurilor adună foarte multe insecte, se acționează și pe malurile lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie pentru distrugerea şi prevenirea dezvoltării larvelor insectelor. Produsul folosit este Vectobac WG, un larvicid biologic destinat combaterii larvelor de tantari intr-o varietate de habitate.  Acest produs este primul larvicid bacterian evaluat de OMS pentru utilizarea in apa de baut, eficace în aplicații directe pentru controlul rezidual al țânțarilor, având o acțiune rapidă asupra larvelor de tantari (2-24 ore).  Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, vă rugăm să luați măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte care produc disconfort.

marți, 17 mai 2022

Mai mult
Agenții economici pot depune cereri pentru atribuirea amplasamentelor din stațiunea Mamaia

Serviciul Autorizare Activități Economice din cadrul Primăriei municipiului Constanța aduce la cunoștința operatorilor economici interesați că, în perioada 20.05 – 23.05.2022, între orele 08:30 – 16:30, la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat în Bd. Al. Lăpușneanu nr.116C (incintă City Park Mall - etaj I, aripa nouă), se depun documentații în vederea atribuirii de amplasamente pentru desfăşurarea de activităţi cu caracter temporar pentru perioada sezonului estival 2022, în zone publice în Stațiunea Mamaia: - comercializare baloane (Cleopatra – Azur, Hotel Victoria – Melody, Complex Castel – Hotel Iaki, Hotel Modern – Hotel Golden Tulip, Sat Vacanță); - activități fotografice (Vila Cosena, Hotel Mercur, Hotel Aurora, Hotel Victoria,  Hotel Histria, pasarelă pitonală Perla); - realizare și comercializare tablouri și caricaturi (Hotel Perla, Hotel Flora, Melody, Bar Orient, Hotel Pelican, Hotel Victoria, Butoaie); - observații astronomice (Hotel Iaki, Hotel Victoria, restaurant Promenada, Hotel Tomis); - comercializare carte (Hotel Iaki, Hotel Victoria, Hotel Modern). Dosarele vor conține următoarele acte: - cerere tip; - certificat de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului; - actul constitutiv al societății sau actul emis de Oficiul Registrului Comerțului pentru desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care să conțină codul CAEN în funcție de obiectul de activitate solicitat; -  pentru desfășurarea de activități fotografice se depun fotografii cu panoul utilizat pentru realizarea fotografiilor. Activitatea de comercializare carte se va putea desfășura numai în tonete – modul tip, conform fotografiei atașate la prezentul anunț. Perioada de funcționare va fi de minim 90 zile lucrătoare. Operatorii economicii pot depune cereri pentru două amplasamente, dar va fi aprobat un singur amplasament în funcție de ordinea cronologică a depunerii cererii. Atribuirea amplasamentului se va face în funcție de obiectul de activitate si zonă, în ordinea cronologică a depunerii cererii, cu condiția îndeplinirii condițiilor și cerințelor din anunț. În situația în care operatorul economic nu îndeplinește condițiile din anunț, atribuirea amplasamentului se va face prin alunecare, succesiv până la epuizarea amplasamentelor. Taxele pentru utilizarea temporară a locurilor publice (pentru fiecare amplasament) sunt cele prevăzute în H.C.L. nr.463/2021 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2022 – Anexa nr.8.  

marți, 17 mai 2022

Mai mult
De astăzi, 4 străzi din municipiul Constanța și-au schimbat regimul de circulație

Noi reguli de circulație se aplică pentru conducătorii auto care tranzitează cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei.Traficul rutier a fost reorganizat pe străzile Salonic, Petru Vulcan, Crișanei și Războieni. Circulația rutieră se desfășoară astfel: - pe strada Salonic s-a instituit sens unic dinspre strada Ion Rațiu spre strada Yokohama; - pe strada Petru Vulcan s-a instituit sens unic dinspre strada Mircea cel Bătrân spre strada Maramureș; - pe strada Crișanei s-a instituit sens unic dinspre strada Maramureș spre strada Mircea cel Bătrân; - pe strada Războieni s-a instituit dublu sens pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Chiliei. Proiectul de resistematizare a traficului a fost realizat în urma vizitelor din teren și discuțiilor cu cetățenii, consultării cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și cu experți în sistematizare rutieră, fiind analizat și avizat favorabil în cadrul Comisiei de Circulație. Facem apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

luni, 16 mai 2022

Mai mult
Întâlnire de lucru a primarului municipiului Constanța cu doamna Natalia Jukova, deputat în Consiliul Local al orașului Odesa, Ucraina

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit-o astăzi, în vizită de lucru, pe doamna Natalia Jukova, deputat în Consiliul Local al orașului-partener Odesa, Ucraina. Au fost prezentate cu această ocazie măsurile de sprijin adoptate de către Primăria municipiului Constanța față de refugiații din Ucraina aflați temporar sau permanent pe raza municipiului Constanța, precum și măsurile de sprijin ale municipalității față de orașul-partener Odesa, în actualul context provocat de invazia militară rusă în Ucraina. Primarul municipiului Constanța a prezentat, sintetic, principalele măsuri și inițiative ale municipalității privind sprijinul acordat refugiaților din Ucraina și orașului-partener Odesa: - facilitarea funcționării Centrului de colectare a donațiilor efectuate în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina, Centru deschis la Pavilionul Expozițional (în acest sens,  U.A.T. Municipiul Constanța a asigurat, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, colectarea ajutoarelor umanitare primite în scopul sprijinirii refugiaților din Ucraina – alimente neperisabile, haine, pături, perne, produse de igienă sau medicamente, atât de la persoane fizice cât și de la persoane juridice, ajutoare care ulterior au fost distribuite refugiaților din Ucraina); - facilitarea deschiderii și funcționării, în Constanța, a unui Hub umanitar și logistic destinat colectării și managerierii, în colaborare cu partenerul desemnat în acest sens de către Primăria Odesa (Fundația Manifestul Păcii / Manifest Mira), a donațiilor și sprijinului umanitar internațional, național și local destinate municipiului Odesa; - facilitarea sprijinului umanitar transmis de către Primăria municipiului Istanbul, Turcia, către municipiul Odesa prin intermediul municipalității Constanța (în acest sens, s-a realizat sprijin privind tranzitarea și transportul spre Odesa a sprijinului umanitar din partea Primăriei orașului Istanbul); - intermedierea altor inițiative de sprijin umanitar internațional destinate Primăriei municipiului Odesa; - alocarea cu titlu gratuit la chirie a unor locuințe aflate în Campusul „Henri Coandă” pentru refugiații din Ucraina, prin intermediul Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului  Public și Privat” Constanța (inițiativă aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local Constanţa); - facilitarea derulării proiectului susținerii unor cursuri în limba ucraineană dedicate copiilor cu vârste între 3 și 14 ani, la Școala Gimnazială nr. 11 ”Dr. Constantin Angelescu” din Constanța. În viitorul apropiat, prin intermediul Fundației Pontica a municipalității, se vor pregăti mai multe inițiative de sprijin umanitar destinate, de pe o parte, refugiaților ucraineni din Constanța, pe de altă parte orașului-partener Odesa, printre care: colectarea de donații de la diferiți agenți economici reprezentați în municipiul Constanța (donații constând în produse de primă necesitate; în momentul de față, municipalitatea are în derulare inițiative de parteneriat cu mai mulți agenți economici din municipiu) și obținerea unui sprijin financiar internațional pentru orașul Odesa, intermediat de municipalitatea Constanța. Primăria municipiului Constanța a sprijinit, de asemenea, inițiativa orașului-partener Odesa de a include centrul istoric al orașului pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Doamna Natalia Jukova a mulțumit municipalității Constanța pentru sprijinul acordat refugiaților din Ucraina sosiți în orașul nostru, precum și pentru sprijinul acordat orașului-partener Odesa, Ucraina, transmițând, în acest sens, recunoștința primarului municipiului Odesa, domnul Ghennadi Truhanov, pentru solidaritatea cu Odesa și cu Ucraina manifestată de orașul Constanța (municipalitate și cetățeni) în această perioadă, tragică pentru oraș și pentru întreaga țară. Aceasta a înmânat primarului municipiului Constanța o scrisoare de mulțumire din partea omologului său din Odesa, în care domnul Ghennadi Truhanov își exprimă recunoștința pentru solidaritatea și sprijinul față de Ucraina, față de orașul Odesa și față de locuitorii acestuia. Subliniind că “prietenia adevărată nu cunoaște granițe”, primarul Ghennadi Truhanov îl invită pe omologul său din Constanța să viziteze orașul Odesa, pentru “a celebra împreună, în acest oraș minunat, victoria Ucrainei” în actualul război.

luni, 16 mai 2022

Mai mult
120 de seniori ai Constanței sunt premiați luna aceasta de Primăria Constanța pentru contribuția pe care au avut-o la viața comunității ​

Municipalitatea îi celebrează pe cei care au împlinit 80, 90, 100 de ani și pe cei care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Astfel, de astăzi, persoanele care își serbează vârsta sau aniversarea căsătoriei și au depus cereri în cursul lunii aprilie vor primi acasă, prin mandat poștal sumele oferite de administrația locală. Primăria Constanța le oferă locuitorilor ei care au împlinit aceste venerabile vârste următoarele sume: 300 de lei seniorilor trecuți de 80 de ani, 500 de lei celor de 90 de ani, 1.000 de lei celor care au împlinit 100 de ani și 300 de lei pentru cei care au petrecut împreună peste jumătate de secol. Pentru a intra în posesia sumelor, constănțenii care se încadrează în criteriile amintite trebuie să trimită adresa de e-mail primarie@primaria-constanta.ro următoarele documente: - cerere tip; - copie conform cu originalul a certificatului de naștere; - copie conform cu originalul a cărții de identitate; - copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie- pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie. Documentele se pot depune și la Centrul de Informare pentru Cetățeni, situat în Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116 C (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri între orele 08.30-16.30, iar în ziua de joi între orele 08.30 - 18.30. Pentru relații suplimentare, Centrul de Informare Cetățeni va fi apelat la nr. de tel 0241/485.533. Atenție! Cererile nu se primesc înainte de data aniversării, iar pentru cupluri este necesar ca ambii soți să fie în viață.

luni, 16 mai 2022

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină