Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

Acțiuni intensificate de dezinsecție în municipiul Constanța

Primăria Constanța reia din această seară acțiunile de dezinsecție. Tratamentele împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor sau păienjenilor au loc în tot orașul. Aceste tratamente se fac seara, iar substanţa utilizată este Perme Plus, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii.  Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate.   Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a insectelor dăunătoare, acţiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța, să efectueze tratamente de dezinsecţie în curți, terenuri, subsoluri, blocuri etc în paralel cu acțiunile municipalității.

joi, 8 iunie 2023

Mai mult
Respectarea normelor de conviețuire socială

Polițiștii locali au desfășurat o acțiune tematică care a avut ca scop verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța. S-a acționat cu preponderență în următoarele locații: Str. Viorelelor/str. Nehoiu (pod km 4) – str. Albastră – str. Iederii - Str. Brizei - Aleea Pajurei - punct termic nr. 185 - cartier Poarta 6 - str. Progresului - str. Meșterul Manole - bd. A. Vlaicu - str. Cumpenei - zona CET - Cora Brătianu (Tara Piticilor) - Aleea Topolog - Calea ferată - între Caraiman si bd. Aurel Vlaicu (zona triunghi-zona Bila) – str. Romaniței - Valea Portului - Poarta 5 - Str. Dionisie cel Mic - Str. Barbu Ștefănescu Delavrancea (teren viran) - Școala nr. 36 - Grădinița Mugurel - zona Ramada - Sat Vacanță - str. Smaraldului - str. Rubinului (spre lac) – str. Pescarilor (în spate la Raja) - Casa de Cultură - Trocadero – Dacia – Tomis 3 – Delfinariu – Unirii –Bd. I.C. Brătianu, str. I.L.Caragiale-str. Eliberării - piața Brick – Gară – ICIL – Carrefour - Piața Griviței - Ștefan cel Mare – Far - Șos. Mangaliei – biserica Sf. Maria - Eden – biserica Haralambie - bd. Tomis - Brotăcei – Tic-Tac - Cireșica – City Park Mall – Parc Tăbăcărie, Târg legume-fructe varianta Ovidiu). În cadrul activităților de prevenire și combatere a faptelor ilicite au fost legitimate 263 persoane, dintre care una a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție. Oamenii legii au verificat: 13 autoturisme, 13 sesizări, 3 sisteme de securitate, 5 operatori economici și au încheiat 7 de note de constatare. S-au aplicat 200 sancțiuni contravenționale în valoare de 63.310 lei și 8 puncte de penalizare. De asemenea au fost dispuse 16 măsuri complementare pentru aducerea terenului în starea inițială și confiscarea bunurilor folosite la săvârșirea faptei contravenționale. Cele mai multe abateri au vizat fapte antisociale precum proferarea de injurii apelare la mila publicului, refuz de legitimare, consum de alcool pe domeniul public, lipsă titlu de călătorie valabil, răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, pe domeniul public, depozitarea de bunuri pe domeniul public, comerț neautorizat, desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate. La acțiune au participat și polițiști din cadrul IPJ Constanța - Secția urbană 2 Poliție, Secția urbană 4 Poliție, Secția urbană 5 Poliție si jandarmi ai Grupării Mobile „Tomis”. Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat. Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuarea orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.    

joi, 8 iunie 2023

Mai mult
Atenție, șoferi! Vor fi instituite restricții de trafic rutier pe bulevardul Mamaia

Vă reamintim că circulația autovehiculelor va fi restricționată total, astăzi și mâine, în intervalul orar 21:00-06:00, pe bulevardul Mamaia, doar pe sensul de mers dinspre strada Zorelelor spre Pescărie. Echipele Confort Urban vor asfalta carosabilul, pe tronsonul cuprins între strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie, pe partea cu Liceul Energetic. Pentru a reduce disconfortul produs de prezența utilajelor și a nu se crea blocaje în trafic pe timpul zilei, lucrările se vor desfășura noaptea. Autovehiculele care vin dinspre strada Zorelelor către Pescărie vor circula deviat pe sensul opus de mers, pe o singură bandă sau vor efectua viraj dreapta, pe strada Zorelelor, apoi stânga pe strada Unirii. În timpul zilei, se lucrează la reabilitarea trotuarelor. Se înlocuiesc bordurile, sunt montate pavele moderne, se construiesc casetele pentru spații verzi în care vor fi plantați arbori la toamnă. A fost reconfigurat și scuarul median, urmând să se construiască și pistele pentru biciclete. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. Facem apel către participanţii la trafic să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zonele în care se execută lucrări.  

joi, 8 iunie 2023

Mai mult
Primăria Constanța preia bunurile CET

Construirea noului CET e tot mai aproape. Pe masa Guvernului României se află proiectul de Hotărâre prin care bunurile mobile și imobile ale Centralei Electrice de Termoficare „CET Palas” vor fi trecute din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Energiei, în domeniul public al Municipiului Constanța.  Predarea-preluarea bunurilor se realizează în baza unul protocol ce va fi încheiat între Ministerul Energiei și Municipiul Constanța în termen de maxim 30 zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii.  Amintim că la Constanța se va construi primul CET din țară finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul Ministerului Economiei, pentru care a fost semnat contractul de finanțare. Proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul PNRR, Măsura de investiții 3 - Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaze, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă.    Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde).    Noua sursă va include următoarele:    1.Instalație de cogenerare de înaltă eficiență formată dintr-un număr de 5 motoare termice cu ardere internă și generator electric, cu funcționare pe gaz natural (MT sau G-CHP);    2.Instalație de producere a apei calde și aburului formată dintr-un număr de 4 cazane de apă caldă pe gaz natural și 2 cazane de abur pe gaz natural;    3. Echipamentele, sistemele și instalațiile auxiliare necesare noii surse, respectiv:    • sistemele de pompare a fluidelor;    • schimbătoarele de căldură pentru transferul termic;    • degazoarele termice pentru tratarea apei de alimentare a cazanelor și a apei de adaos în rețeaua de termoficare;    • cazanele de producere a aburului necesar în cadrul proceselor tehnologice ale noii surse (degazare, inertizare, curățire, etc);    • sisteme de monitorizare a emisiilor la coș;    • sisteme de reducere a emisiilor poluante;    • stația electrică de transformare aferentă noii surse;    • acumulatorul de căldură pentru maximizarea eficienței de exploatare a instalației de cogenerare de înaltă eficiență;    • forajele de apă necesare operării independente de alte surse de alimentare.    Valoarea totală a proiectului este de 742.921.672,15 lei.  Construcția va fi realizată în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz flexibilă va fi, conform proiectului, de 97 MW. 

miercuri, 7 iunie 2023

Mai mult
Momeli amplasate împotriva rozătoarelor!

Primăria Constanța a reluat ieri acțiunile de deratizare, necesare pentru menținerea sănătății întregului oraș. Acestea sunt amplasate momeli toxice în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri. Acestea se amplasează în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.   Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar.  Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente! 

miercuri, 7 iunie 2023

Mai mult
Zi fericită pentru doi căței de la Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța

Ieri, Negruțu și-a regăsit prietenii cartier. Acesta a fost adoptat de o familie din zona Far care l-a drăgălit și l-a îngrijit de-a lungul timpului. Oamenii l-au căutat timp de două săptămâni și s-au bucurat când li s-a comunicat că patrupedul a ajuns în adăpost și că este cazat de municipalitate. Cățelul în vârstă de 10 ani a fost încredinţat gratuit prin contract de adopție, după ce a fost consultat de către medicul veterinar, care le-a înmânat stăpânilor săi și carnetul de sănătate în care sunt menționate procedurile medicale efectuate, inclusiv deparatizarea și  sterilizarea patrupedului. Tot, ieri a fost adoptată și Reyna, o cățelușă pentru care noii stăpâni au venit de la 100 KM ca să o ia acasă. Pe această cale multumim persoanelor care au adoptat căței din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța și celor care ne-au ajutat să le găsim un cămim. Vă invităm să ne fiți alături în continuare în campania “Adoptă un cățel!”. Menționăm că toți cățeii care se dau spre adopție gratuită sunt deparazitați intern/extern, înregistrați în RECS, microcipați, îngrijiți, vaccinați conform graficului de vârstă și au carnet de sănătate. Condiții privind procedura adopției: -prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; -dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; -acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini. Cei care doresc să devină stăpânii unui cățel pot vizita Adăpostul public de animale abandonate de pe strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr. 5) după următorul program: - luni, marți, miercuri, vineri – 10:00 – 14:00; - joi - 09:30 - 17:30; - sâmbătă și duminică – închis. De asemenea, de luni până vineri, între orele 10:00 – 14:00, este deschis și Centrul de adopții „Norocel“ pe strada Răscoalei 1907 nr. 4, unde sunt aduși câini propuși pentru adopție. Mai multe detalii puteți obține de la personalul de specialitate, la numărul de telefon: 0733045213.    

miercuri, 7 iunie 2023

Mai mult
Atenție! Astăzi vor răsuna din nou sirenele în Constanța!

Echipele Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții firmei prestatoare au montat până acum 6 sirene electronice pentru alarmarea populației. Acestea au fost amplasate  în următoarele locații:  blocul PC1 (Bdul Aurel Vlaicu), Liceul Energetic (Bdul Mamaia), bloc B (strada Verona), Universitatea „Spiru Haret” (strada Unirii), Bloc C (Bdul Tomis) și la complexul „2 Cocosi”, situat pe strada Elena Cuza.  Astăzi, specialiștii vor monta ultimele componente și vor efectua mai multe teste, iar mâine  vor începe montarea ultimelor 3 sirene:   -        Sirena 1800W – Str. Aleea Murelor, nr. 14; -        Sirena 1800W – Hotel Riviera Mamaia; -        Sirena 2400W – Hotel Meridian Mamaia. În cadrul activității de montare, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare. Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța. Instalarea și punerea în funcțiune a acestor sirene era necesară, pentru că în aceste zone, audibilitatea era scăzută, neexistând alte sisteme de alarmare.

miercuri, 7 iunie 2023

Mai mult
Eliminare stâlpi de pe b-dul Alexandru Lăpușneanu

Primăria Constanța, împreună operatorul rețelei de iluminat public și cei ai rețelor de comunicații au început astăzi să elibereze trotuarele de stâlpii de iluminat și cablurile de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În perioada următoare se lucrează pe tronsonul cuprins între intersecțiile de la Dacia și Trocadero.   Mai exact, este vorba despre dezafectarea stâlpilor din beton care în prealabil sunt goliți de cablurile aeriene, introduse deja în subteran de operatorii de comunicații.   În locul elementelor din beton, prin proiectul european de reabilitare și modernizare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu au fost montați stâlpi metalici care asigură iluminatul public.  Facem apel către participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor în zonele în care se derulează lucrări.   

marți, 6 iunie 2023

Mai mult
Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițiștii locali

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.  În urma verificărilor s-au aplicat 182 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 189.450 lei.  Printre abaterile constatate menționăm: pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale. etc.  Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate.  Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile.  Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.   

vineri, 2 iunie 2023

Mai mult
Strada Theodor Burada va fi închisă temporar

IMPORTANT! Constănțeni, în perioada 07-09.06.2023, între orele 08:00 și 18:00 anunțăm că strada Theodor Burada va fi închisă temporar pe tronsonul cuprins între strada I.L. Caragiale și strada București pentru lucrări de asfaltare.   Aceste lucrări se realizează după ce pe tronsonul amintit au fost înlocuite conductele de termoficare.   În această perioadă, rugăm participanții la trafic să manifeste înțelegere și să folosească rutele alternative.    Amintim că lucrările executate au făcut parte din traseul Magistralei I, aparținând rețelei de transport a agentului termic primar. Acest tronson de magistrală face parte din proiectul de modernizare cuprins în Etapa I finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare axa 7.1, în valoare totală de 50 de milioane de euro, fonduri accesate de Primăria Constanța pentru îmbunătățirea condițiilor de încălzire a populației recordate la sistemul centralizat.   

miercuri, 31 mai 2023

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină