Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Arhivă

”Black Sea and Balkans Security Forum 2019”. Ziua 3

Ultima zi a conferinței internaționale Black Sea and Balkans Security Forum 2019 a adus astăzi în dezbatere la Constanța teme ca: dinamica din Orientul Mijlociu și implicațiile pentru regiunea Mării Negre și a Balcanilor, ce lecții pot fi învățate pentru alte regiuni din Europa în urma militarizării Mării Negre sau despre cum o abordare smart poate duce la orașe mai sigure. Printre cei care au susținut astăzi prezentări la Forumul regional de securitate se numără domnul George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor, ES domnul Gabriel Leș, Ministrul Apărării Naționale, domnul Patrick Turner, Asistent al Secretarului General al NATO pentru Politici de Apărare, domnul Yehor Bozhok, Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Ucrainei, domnul Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, domnul general Nicolae Ciucă, Șeful Statului Major al Apărării, domnul general Claudio Graziano, Șeful Comitetului Militar al Uniunii Europene, domnul lt. gen. (ret.) Ben Hodges, Pershing Chair al CEPA și doamna Maja Bakran Marcich - Comisia Europeană. De asemenea, primarul Decebal Făgădău a avut o întâlnire cu reprezentantul UNICEF în România, domnul Pieter Bult. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor dintre orașul nostru și cea mai mare organizație mondială dedicată copiilor, pe ideea de șanse egale pentru toți copiii la educație, sănătate și sport. Decebal Făgădău a prezentat invitatului său prioritățile municipiului din punct de vedere social, medical și educațional pentru creșterea, îngrijirea și educarea copiilor din Constanța. „Black Sea and Balkans Security Forum" este organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Universitatea Ovidius și Zona Metropolitană Constanța.      

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Declarațiile domnului primar Decebal Făgădău în a treia zi a ”Black Sea and Balkans Security Forum 2019”

Prezent la lucrările „Black Sea and Balkans Security Forum 2019“, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, a vorbit despre evoluția orașului din ultimii ani, transparență, mentalități, dar și o abordare smart care duce la atingerea unor obiective comune, prosperitate și securitate. Decebal Făgădău: • Constanța avea la nivel de percepție imaginea unui oraș închis, corupt, condus autoritar.  • A trebuit să schimbăm radical parametrii și să venim cu 100% transparență, 100% deschidere și 0% corupție.  • Orice bănuț care se cheltuie începând din 2016 încoace în municipiul Constanța nu este doar pe site-ul Primăriei, ci și pe site-ul Ministerului de Finanțe.  • Am dus gradul de îndatorare al orașului sub 2%, tocmai pentru a câștiga încredere în fața instituțiilor financiare.   • S-au mai întâmplat câteva lucruri importante la Constanța. Ușor, ușor, toată lumea a căpătat o voce. Am preferat ca vocea primarului să scadă, la un moment dat aproape să dispară, iar vocea cetățenilor să se audă. Ceea ce este greu pentru un om politic, dar este sănătos pentru oraș.   • Am crescut Poliția Locală, am crescut compania de transport. Este greu să schimbi mentalitatea peste noapte, dar s-au făcut pași extrem de importanți.   • Obiectivul comun nu ține de această gâlceavă locală, ci ține de un viitor pentru copiii noștri.  • Niciodată nu îmi doresc ca în România sau în orașul Constanța să mai existe totalitarism sau dictatură! Decizia trebuie să aparțină tuturor.  • Pentru mine este o onoare să găzduim acest Forum în parteneriat cu NATO și New Strategy Center. Alături de primarul Constanței, în panel au mai susținut prezentări  doamna Ioana Gheorghiade de la Banca Comercială Română și domnul Marcel Foca, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Continuă lucrările de toaletare a arborilor din aliniamentul stradal

Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul Gestionare Spații Verzi,  a intervenit astăzi, pe bulevardul I.C. Brătianu, de la intersecția cu strada Dezrobirii și până în zona CFR Palas, unde au fost toaletați arborii care încurcă vizibilitatea semnelor de circulație. Lucrările sunt însă îngreunate de mașinile oprite pe partea carosabilă, motiv pentru care facem un apel la conducătorii auto sa nu își parcheze autoturismele în zonele în care se acționează. Recomandăm, de asemenea, șoferilor să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă cerem scuze pentru disconfortul creat.

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Continuă lucrările de turnare a covorului de cauciuc în spațiile de joacă

Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de turnare a covorului de cauciuc în spațiile de joacă, ca ultim pas înainte de a fi date în folosință celor mai mici locuitori ai orașului. Covorul ce se toarnă este unul antitraumă, multistrat. Până în momentul de față a fost turnat primul strat la spațiile de joacă de pe aleea Daliei, din parcul de la Casa de Cultură și se lucrează încă la cel de pe aleea Stejarului. Cum fiecare strat de cauciuc are nevoie de minimum 24 de ore pentru a se întări, al doilea strat va fi turnat începând de marți. Astfel, până când acesta va fi deschis și va fi dat în folosință, revenim cu apelul către toţi locuitorii oraşului să nu intre în spațiul de joacă, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări. Vă mulțumim pentru înțelegere!

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
S-au asfaltat căile de acces din bulevardul Aurel Vlaicu

Două alei de acces din bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între străzile Câmpinei și Liliacului au fost reabilitate. Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, a finalizat astăzi lucrările de turnare a covorului asfaltic. Precizăm că echipele administratorului tramei stradale acționează sistematic în mai multe zone din oraș. Facem apel către locuitorii orașului să nu își parcheze autoturismele în zonele în care se asfaltează și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Are loc deschiderea oficială a Campionatului Național de Gimnastică Artistică pe Echipe, Junioare II și I

În aceste momente are loc deschiderea oficială a Campionatului Național de Gimnastică Artistică pe Echipe, Junioare II și I. Evenimentul este organizat de Federația Română de Gimnastică în parteneriat cu CSS 1 Constanța, CS “Farul” Constanța și Primăria Municipiului Constanța. La deschiderea Campionatului au participat nume mari ale sportului românesc, campioane olimpice și mondiale ale României, precum Andreea Răducan, Dana Sofronie, Stroescu Silvia, Corina Ungureanu. De asemenea, evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarilor municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu și a campionului mondial Ilie Floroiu. „Astăzi, Constanța devine nu doar capitala gimnasticii, ci capitala sportului românesc. Sportul ne învață ce înseamnă perseverența, munca în echipă și pe lângă dezvoltarea armonioasă, ne învață să fim nu doar mai buni, ci cei mai buni! Vom continua să avem grijă de sportivii noștri! Vă felicit și vă urez succes în continuare", a declarat viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu. Peste 100 de gimnaste legitimate la 14 cluburi din țară își dispută titlurile în concurs la proba pe echipe, pentru a stabili campioanele naționale la categoria gimnaste junioare II și I, nivelurile 3, 4, 5 și 6.

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Modificări în programul de lucru

Primăria Municipiului Constanța anunță că activitatea instituției va fi suspendată în ziua de luni, 17 iunie 2019, fiind declarată liberă conform prevederilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, cu modificările și completările ulterioare, iar programul de lucru va fi reluat marți, 18 iunie 2019. Persoanele care întâmpină orice fel de problemă o pot semnala permanent la următoarele numere de telefon: Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55; Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 sau 0799606142 (WhatsApp). De asemenea, activitatea cu publicul a Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța este suspendată luni pentru toate operațiunile fiscale. De marți, agenții fiscale vor fi deschise în program normal: (luni, marți, miercuri, vineri: 08.30-16.30 și joi: 08.30-18.30).  

vineri, 14 iunie 2019

Mai mult
Continuă lucrările de amenajare a spațiilor de joacă

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a finalizat lucrările de reabilitare a parapetului care împrejmuiește spațiul de joacă de pe aleea Mălinului. Având în vedere că elementele de joacă noi și băncile au fost deja montate, în scurt timp va fi turnat și covorul de cauciuc, astfel încât să fie întrunite toate condițiile pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.  De asemenea, zilele acestea se repară și parapetul de pe aleea Lupeni. În acest timp continuă lucrările de turnare a covorului de cauciuc la spațiul de joacă de pe aleea Daliei. Rugăm locuitorii oraşului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări. Vă mulțumim pentru înțelegere!

joi, 13 iunie 2019

Mai mult
Se intervine pe mai multe căi de acces din oraș

Angajații SC Confort Urban SRL au acționat pe 2 alei de acces din bulevardul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între străzile Câmpinei și Liliacului. După ce carosabilul a fost frezat, mâine va fi turnat covorul asfaltic. De asemenea, a fost reabilitată aleea de acces la Delfinariu, unde echipele administratorului tramei stradale au desfășurat lucrări de asfaltare. Locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zona în care se asfaltează și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor.

joi, 13 iunie 2019

Mai mult
A doua zi a conferinței internaționale ”Black Sea and Balkans Security Forum 2019”

A doua zi a conferinței internaționale Black Sea and Balkans Security Forum 2019 a debutat la Constanța cu panelul intitulat "#NATO & #EU - Stronger Together. The Transatlantic Link and the Security of the Eastern Flank", moderat de domnul ambasador Lazăr Comănescu. Printre cei care susțin astăzi prezentări la Forumul regional de securitate se numără domnii Gen. Enzo Vecciarelli, Șeful Statului Major al Apărării din Italia, Mihnea Motoc, adjunct al Centrului de strategie politică europeană din cadrul Comisiei Europene, Sorin Ducaru, director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene, Constantin Ionescu, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale sau Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie. Temele abordate vizează investițiile în apărare, Cyber Defense și Cyber Deterrence, provocările economice în Balcani și în zona Mării Negre sau Fake News și războiul hibrid. De asemenea, primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, a avut o întâlnire bilaterală cu E.S. domnul Karol Mistrik, ambasadorul Republicii Slovace în România. Aflat pentru prima oară la Constanța, domnul ambasador a subliniat interesul țării pe care o reprezintă pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre Slovacia și orașul nostru, recunoscând importanța geostrategică a acestuia.  Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și a zonelor învecinate. „Black Sea and Balkans Security Forum" este organizat de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Universitatea Ovidius și Zona Metropolitană Constanța.  

joi, 13 iunie 2019

Mai mult
<< > >>
Număr de itemi pe pagină