Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Vă rugăm să nu parcați mașinile în zona platformelor de colectare!

luni, 17 octombrie 2022

Inapoi
1 mic

În municipiul Constanța, deșeurile reziduale și reciclabile se colectează între orele 22:00 – 06:00! PENTRU A NU BLOCA ACCESUL, VĂ RUGĂM SĂ NU PARCAȚI MAȘINILE ÎN ZONA PLATFORMELOR DE COLECTARE!
În ciuda amplelor campanii de informare inițiate de municipalitate, în continuare există mașini care blochează accesul către platformele de colectare, fapt pentru care polițiștii locali actionează pentru înlaturarea acestor blocaje prin dispunerea de sancțiuni contravenționale, cât și ridicarea vehiculelor.

Conform HCL 77/2021, oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona amplasamentelor destinate colectării deșeurilor menjere sau reciclabile, de natură să împiedice accesul la acestea, se sancționează cu sume cuprinse între 400-800 lei, pentru persoane fizice și între 500-2500 lei, pentru persoanele juridice.

Tarif ridicare maşini: 450 de lei, tarif transport maşini: 120 de lei, tarif depozitare maşini/ zi: 60 de lei.

Tot pe timpul nopții se colectează deșeurile și în zonele de case. Se păstrează același grafic stabilit cu operatorul de salubrizare, doar că pubelele trebuie scoase seara.

Precizăm că se menține colectarea și în timpul zilei pentru platformele care au nevoie de mai multe astfel de operațiuni în 24 de ore.

Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.