Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Sancțiuni contravenționale aplicate pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap ​

vineri, 26 ianuarie 2024

Inapoi
1 (2)

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice verifică permanent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept. 

În urma acțiunii tematice care a avut loc în cursul zilei de 22 ianuarie, s-au aplicat 102 sancțiuni contravenționale. 

De asemenea, au fost ridicate 12 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității. 

Încă o dată, polițiștii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor cu nevoi speciale.  

Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Primăria Municipiului Constanța, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.  

Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie. 

Cetățenii sunt rugați să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației rutiere la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - dispecerat Direcția generală poliția locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro. 

Numai împreună putem asigura un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța.