Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța

luni, 3 iunie 2024

Inapoi
1 mic

Astăzi a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Data limită de depunere a ofertelor este 8 iulie 2024. Valoarea estimată a proiectului „Creșterea eficienței energetice a imobilului Spitalul Municipal Constanța” este 90 733 602,29 lei fără TVA, iar valoarea finanțării nerambursabile prin PNRR este 27.826.379,53 lei.

Acest amplu proiect presupune realizarea unor lucrări de intervenții majore la nivelul clădirii, pentru a asigura atât cerințele de siguranță și stabilitate, cât și recompartimentarea integrală a clădirii.

Lucrările vor viza: compartimentări interioare, închideri, pardoseli, tâmplărie exterioară și interioară, finisaje interioare și exterioare, acoperiș, instalații sanitare, instalații de încalzire/răcire, climatizare și ventilație, instalații electrice, instalații gaze medicale.

E important de precizat că se vor reorganiza secțiile din spital, prin urmare, la finalizarea lucrărilor, situația se va prezenta astfel: la demisol va fi zona destinată rezidenților, vestiarele pentru asistenți și infirmieri, morga; parterul va fi destinat spitalizării de zi, etajul 1 va deservi pediatria, etajul 2 va cuprinde secția Adulti 1, iar etajul 3, secția Adulti 2. Circulația între secții va fi asigurată prin cele trei noduri de scară și lifturi de targă.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Procesul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase este unul extrem de complex, pentru că unitatea medicală nu poate fi relocată pe perioada lucrărilor. Pentru asigurarea serviciilor medicale pe parcursul lucrărilor la clădirea principală, a fost construit Spitalul Modular. În luna februarie a acestui an, Spitalul Modular a primit primii pacienți.

Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la  Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie și laborator.