Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Punctele de colectare a deșeurilor din Constanța, ținta celor care valorifică deșeurile reciclabile

joi, 21 martie 2024

Inapoi
1 (1)

Un nou fenomen ia amploare la Constanța, în contextul introducerii sistemului de garanție-returnare. Punctele de colectare a deșeurilor sunt vandalizate, igluurile în care se colectează selectiv sunt răsturnate, iar PET-urile, dozele de aluminiu și sticlele sunt scoase din aceste recipiente în vederea valorificării la agenții economici. Astfel, se creează o stare de dezordine la platformele de colectare a deșeurilor, iar unele dintre containerele de depozitare sunt distruse.

Pentru descurajarea celor care săvârșesc astfel de fapte, polițiștii locali au intensificat acțiunile de monitorizare a platformele de colectare a deșeurilor. În perioada 30 noiembrie 2023- 19 martie 2024, au fost depistate 345 de persoane care răscoleau în gunoi, în vederea recuperării de materiale reciclabile, fiind aplicate sancțiuni în valoare de 169.850 lei conform HCL nr. 77/2021.

Reprezentanții Primăriei Constanța fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922.