Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Comunicat S.P.I.T.

vineri, 4 noiembrie 2016

Inapoi

Stimaţi constănţeni,
Pentru a evita neplăcerile generate de poprirea veniturilor sau de sechestrarea bunurillor chiar în pragul sărbătorilor de iarnă vă recomandăm să achitați, în cel mai scurt timp posibil, debitele datorate bugetului local. 
Cea mai comodă și totodată facilă modalitate de a stinge debitele datorate bugetului local este plata online pe platforma E-Tax dezvoltată pe site-ul instituției:
www.spit-ct.ro. 
La termenul scadent din data de 30.09.2016, figurau în evidențele fiscale aproximativ 28.000 de restanțieri persoane fizice și 4.700 de restanțieri persoane juridice.
Avînd în vedere că, la ultima transmitere de somații, doar 30% dintre contribuabilii vizați au confirmat primirea scrisorilor recomandate, ne-au determinat să recurgem la transmiteri simple, tocmai pentru a le aduce la cunoștință cuantumul creanțelor datorate, cu toate că, au fost identificați de firma de curierat, au fost avizați și reavizați, însă din diverse motive nu s-au deplasat la sediul acesteia pentru a le ridica.
Din păcate, bunăvoința noastră a fost reclamată în câteva rânduri pe motiv că data emiterii somației era cu mult în urmă și anume cu aproximativ două luni față de data primirii. Drept urmare, ținem să explicăm acest aspect în mod public, pentru că, deși îndeplinită procedura de comunicare, Serviciul Public de Impozite și Taxe a făcut posibilă și transmiterea fizică a somațiilor neridicate de contribuabili.
Pentru finalul acestui an ne gândim să abordăm o procedură de executare mai rapidă și sperăm, mai eficientă în sensul că, pentru debitorii care nu achită sumele datorate și scadente la 30.09.2016, vom recurge la tramiterea de somații cu o singură avizare și vom proceda concomitent la instituirea de sechestre pe bunuri și popriri pe venituri.
 
Cu stimă, echipa SPIT Constanța