Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Tineri prinși în fapt de polițistii locali în timp ce efectuau desene tip graffiti ​

vineri, 26 ianuarie 2024

Inapoi
1 (3)

Polițiștii locali au intensificat acțiunile pentru depistarea și sancționarea celor care acoperă cu desene, semnături, texte sau alte înscrisuri pe construcții, indicatoare rutiere,mobilier urban, ziduri, stâlpi. 

Ieri, oamenii legii au surprins 3 persoane în timp ce efectuau desene de tip graffiti pe peretele domeniului public, situat pe str. Constantin N. Sarry, în zona Santa Marina Bay. Cele trei persoane, dintre care două de sex feminin și una de sex masculin, au fost legitimate și sancționate conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 14, cu amenzi în valoare de 9000 lei. În plus, au fost confiscate 7 spray-uri, iar ca sancțiune complementară, li s-a impus obligația de a aduce terenul la starea inițială. Poliția locală acționează ferm împotriva activităților ilegale de acest gen pentru a menține integritatea domeniului public. 

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul menținerii unui climat public civilizat și în siguranță. 

Reamintim, faptul că scrierea sau desenarea fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună în locuri publice este interzisă și reprezintă o faptă antisocială care se sancționează conform actelor normative în vigoare. 

Potrivit legislației în vigoare, persoanele vinovate sau reprezentanții legali ai acestora riscă să fie trase la răspundere cu privire la măsurile de curățare sau refacere a fațadelor sau a bunurilor afectate, iar în cazul în care faptele sunt săvârșite de minori, cheltuielile sunt suportate de către părinții sau tutorii acestora. 

Facem apel la constănțenii care constată astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți să apeleze cu încredere Direcția Generală Poliția Locală la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0341/922.