Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Campanie „Atenţie la... Neatenţie!”

joi, 22 septembrie 2016

Inapoi

Poliţiştii constănţeni împreună cu polițiștii locali, membrii Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră „PsihotrafiQ”, Universitatea Ovidius Constanţa - Facultatea de Drept și Ştiinţe Administrative, specializarea Poliţia Locală, și ceilalţi parteneri, au lansat  campania „Atenţie la... Neatenţie!” din cadrul evenimentului promovat de Comisia Europeană pentru siguranţă rutieră, „Edward” - European Day Without a Road Death.
Proiectul Edward este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație. Viteza excesivă sau neadapată la condițiile de drum, conducerea sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.
Poliția locală vrea să adopte o politică preventivă construită în jurul cetățenilor,  aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea primară în ceea ce privește siguranța lor și a celor din jur.
Scopul campanie este unul comun și anume: creșterea gradului de siguranță, care să permită deplasarea sigură pe drumurile publice.
Pornind de la principiul egalității, recomandăm ca toți participanții la trafic să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere.