Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Recomandări din partea medicilor în ceea ce privește alimentația de sărbători

marți, 24 decembrie 2019

Inapoi
recomandari sarbatori

Pentru că se apropie festinul de Crăciun, venim astăzi cu recomandări din partea medicilor în ceea ce privește alimentația de sărbători. Pentru a evita problemele digestive cauzate de excesele alimentare, specialiștii ne recomandă să fim cumpătaţi şi să gustăm din toate câte puţin, ca să nu ajungem la spital. Preparatele simbol ale Crăciunului, salata boeuf, cârnații și sarmalele trebuie consumate cu moderație, iar pauzele între mese trebuie să fie de cel puțin 3 ore. De asemenea, medicii ne recomandă să consumăm numai carne de porc din sursă sigură, pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză.

Dr. Ana Maria Iancu- medic specialist în cadrul Spitalului Municipal de Boli Infecțioase Constanța: “Este recomandat să fim prudenți și să nu facem excese alimentare astfel încât să nu ajungem la spital cu toxiinfecții alimentare sau enterocolite. De asemenea, se recomandă utilizarea preparatelor din carne de porc din surse sigure care să aibă avizul medicul veterinar pentru a evita apariția cazurilor de trichineloză. Aceasta este  o boală infecțioasă care poate să apară la o săptămână, două sau trei de la consumarea alimentului parazitat și se manifestă cu simptomatologie digestivă, greață vărsături, dureri abdominale, scaune diareice, apar febra, frisoanele și ulterior pot să apară mialgii, tumefacții la nivelul membrelor inferioare, tulburări ale mersului”.

Pentru a evita indigestiile și enterocolitele, medicii recomandă utilizarea preparatelor alimentare proaspete.