Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Vandalizare stații de autobuz

miercuri, 20 septembrie 2023

Inapoi
1

 

Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, printre care se află și murdărirea orașului cu diferite desene ( GRAFFITI) sau cu diverse mesaje ( limbaj licențios, de dragoste, nume de formații, reclame) pe zidurile clădirilor publice sau private, în pasaje, stații de autobuz, poduri, etc.

Dacă pentru unii, desenele GRAFFITI executate pe suprafețe care nu sunt destinate acestui scop reprezintă artă stradală, pentru majoritatea constănțenilor, reprezintă o vandalizare a spațiului public și deteriorează imaginea orașului.

Aceste desene și incripții făcute ilegal, de regulă, de către minori și adolescenți, provoacă din punct de vedere legal pagube materiale pentru autoritatea publică locală ori pentru persoanele fizice sau juridice și creează costuri suplimentare pentru îndepărtarea lor.

Cu titlu de exemplu, 3 copii au fost surprinși că vandalizează stațiile recent amenajate  de pe strada Baba Novac, Aleea Hortensiei sau de pe Bdul Tomis.

După ce au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din stații, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au demarat procedura de identificarea a minorilor și este doar o chestiune de timp până vor fi găsiți.

Ținând cont de vârsta acestora, polițiștii vor lua legătura cu părinții  minorilor care vor trebui să suporte prejudiciul creat.

Dragi părinți, vă reamintim că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, dumneavoastră sunteți responsabili pentru faptele săvârșite de copiii dumneavoastră. Pentru a nu ajunge în asemenea situații și să scoateți bani din buzunar,  vă rugăm să le mai vorbiți încă o dată despre diferențele dintre bine și rău. E păcat să distrugem bunuri de care se folosesc atâția oameni.

De asemenea, orice act de vandalizare înseamnă cheltuieli în plus de la bugetul local pe care municipalitatea îi suportă pentru reparații.

Ne dorim un oraș curat, sigur, frumos, în care să ne bucurăm că locuim și ne creștem copiii, dar nu putem face asta decât împreună.

Vă rugăm să nu asistați impasibili la actele de vandalism și să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro. – DIRECȚIA GENERALĂ POLIȚIA LOCALĂ.