Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițiștii locali

vineri, 2 iunie 2023

Inapoi
3

Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor. 

În urma verificărilor s-au aplicat 182 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 189.450 lei. 

Printre abaterile constatate menționăm: pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe, depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, pungi de gunoi menajer lăsate lângă cosuletele stradale. etc. 

Totodată, oamenii legii au dispus și măsuri complementare pentru remedierea neconformităților constatate. 

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să acționați în mod responsabil și să gestionați în mod corespunzator deșeurile. 

Facem apel la constănțeni să semnaleze în continuare orice fapte antisociale la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.