Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Adoptă un cățel ! Salvează o viață!

luni, 17 iulie 2023

Inapoi
1 (1)

Joi, 13 iulie a.c , șase câini din Adăpostul public de animale abandonate și-au găsit familii adoptive în cadrul unui eveniment dedicat iubitorilor de animale din Constanța.

Evenimentul dedicat întregii familii s-a derulat în parcul de la Teatrul de Operă și Balet “Oleg Danovski” și s-a concentrat pe comportamentul responsabil față de animale, beneficiile aduse de interacțiunea cu acestea, dar mai ales pe promovarea adopțiilor, în special ale câinilor din Adăpostul public de animale abandonate Constanța.

Evenimentul a reunit comunitatea iubitorilor de animale din Constanța, care au avut ocazia să cunoască mai bine detaliile proiectului de dezvoltare comunitară pe care Primăria Municipiului Constanța și Asociația Animal Society îl derulează în oraș și despre cum se poate implica fiecare constănțean în îmbunătățirea situației animalelor comunității.

Organizatorii au pregătit zone special amenajate pentru copii, un mini parc de agility pentru câini și concursuri distractive cu și despre animale, pentru toți membri familiei.

Marele succes al evenimentului a fost faptul că șase dintre cei nouă câini promovați în cadrul evenimentului și-au găsit familii.

Invitatul special al organizatorilor, cunoscuta actriță Carmen Tănase - o susținătoare foarte activă a drepturilor animalelor, a adoptat unul dintre câinii din adăpostul public, oferind din nou un extraordinar exemplu de implicare și responsabilitate.

“O comunitate sănătoasă se construiește printr-un efort comun, fapt pentru care vă mulțumesc că ați fost prezenți la evenimentul dedicat iubitorilor de animale din data de 13 iulie, 2023. Vom continua să derulăm asftel de proiecte frumoase, iar împreună cu dumneavoastră și partenerii noștri instituționali am reușit să dăm spre adopție 6 câini comunitari. Vă rugăm să ne sprijiniți în continuare cu promovarea adopțiilor canine din Centrul Norocel, dar și să adoptați un cățel de la Adăpostul public de animale abandonate Constanța. Ajutorul constănțenilor este crucial si va contribui la efortul comun al autorității publice locale, cât si cel al comunității de a găsi familii responsabile pentru cățeii găzduiți de municipalitate ”-Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

 

”Suntem foarte mândri că obiectivul nostru de a găsi familii responsabile acestor câini a fost atins, suntem foarte mulțumiți și recunoscători de prezența, reacția și implicarea constănțenilor. Ținem să le mulțumim tuturor celor care au dat o mână de ajutor în organizarea și desfășurarea acestui eveniment: partenerilor noștri, voluntarilor, doamnei Carmen Tănase, a cărei prezență a făcut cu adevărat o diferență și nu în ultimul rând, constănțenilor care au venit în număr mare, ca să arate susținere cauzei noastre și mai ales celor care au ales cu sufletul și au acordat șansa unui cămin acestor câini, a căror viață în adăpost nu este deloc ușoară. Cu toții au demonstrat că da, cu un efort comun, putem aduce schimbare în bine, putem crea un viitor mai bun pentru noi, comunitate și animalele noastre.” – Anca Tomescu, Președinte, Animal Society.

”A fost o reală bucurie să mă alătur unui astfel de eveniment, să cunosc atâția oameni de bine, implicați și dedicați și sunt încântată de numărul de adopții și de noul membru al familiei mele, care mi-a arătat afecțiune necondiționată și recunoștință din prima clipă. Îi încurajez pe constănțeni să nu uite de aceste animale, de beneficiile extraordinare pe care ele le aduc în viața noastră. Să nu uite să fie buni, să le trateze cu respect și empatie, să fie responsabili, să adopte, să salveze.” – Carmen Tănase.

Evenimentul care a avut loc  joi face parte din proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society, Four Paws International și Primăria Municipiului Constanța, care presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună. Societatea civillă este invitată să se implice în acest proiect și în procesul de luare a deciziilor ce țin de gestionarea animalelor comunității.

Cei interesați să adopte, o pot face vizitând Centrul de Adopții Norocel, deschis de municipalitate pe strada Răscoala de la 1907 nr. 4 (de luni până vineri, între 10:00 și 14:00), sau adăpostul public de animale, de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11.

De asemenea, informații suplimentare despre câinii disponibili se pot obține și de paginile de social media Centrul de adopții canine Norocel și Adăpostul public de animale abandonate Constanța.