Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Actiune tematică pentru verificarea respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei în municipiul Constanța

joi, 18 ianuarie 2024

Inapoi
1 (6)

Direcția Generală Poliția Locală Constanța acționează permanent pentru prevenirea și combaterea încălcării tuturor normelor de conviețuire socială, dar și pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza municipiului Constanța. Ne place să avem un oraș curat, dar pentru aceasta trebuie să respectăm câteva reguli.

Numai în cursul zilei de ieri, 17.01.2024, polițiștii locali au verificat mai multe zone din municipiul Constanța, iar în urma controalelor efectuate au fost aplicate 173 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 52.150 lei.

Cele mai multe dintre acestea, 43 la număr, au fost aplicate pentru aruncarea de ambalaje, hârtii, resturi de țigări pe domeniul public. Așa cum acasă nu aruncăm gunoiul pe jos, la fel ar trebui să fie și când suntem pe stradă. Au mai fost aplicate sancțiuni numeroase pentru depozitarea de bunuri pe domeniul public, pentru răscolirea deșeurilor din containere special amenajate, pentru apelare, în mod repetat, la mila publicului, consum de alcool pe domeniul public. De asemenea, au fost sancționate persoane pentru arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber ori pentru proferarea de injurii.

Dacă vrem să ne mândrim cu orașul nostru nu uitați că strada nu este coș de gunoi. De asemenea, nu încurajați cerșetoria și nu vă lasați păcăliți de cei care apelează la mila publicului. În același timp, vă rugăm să ne semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.

Acțiunea de ieri a avut loc în colaborare cu lucrători ai Secțiilor 2 și 5 Poliție, precum și cu cei ai Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanța.