Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Depozitarea ilegală de deșeuri pe domeniul public, sancționată de polițistii locali

marți, 25 octombrie 2022

Inapoi
deseuri (1)

Săptămâna trecută, polițiștii locali au desfășurat mai multe activități specifice care au avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniul protecției mediului și a gestionării deșeurilor.  

Au fost aplicate 242 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 77/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, OUG nr. 92/2021 privind gestionarea deșeurilor și OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului. 

Printre abaterile constatate menționăm: depozitarea/abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public, aruncarea gunoiului menajer la coșulețele stradale, scoaterea gunoului menajer în alte tipuri de recipiente decât europubele (saci, cutii, bidoane), nerespectarea graficelor de ridicare a deseurilor menajere, neigienizarea terenurilor afectate de vegetație crescută în exces ori depozitări de deșeuri de orice fel, nesalubrizarea carosabilului în perimetrul șantierelor prin murdărirea drumului public cu diverse materiale/substanțe.   

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale a fost de 128.200 lei. 

Pentru a evita încalcarea normelor legale vă rugăm să fiți responsabili și să gestionați în mod corespunzator deșeurile. 

Vă rugăm să ne semnalați în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de mail: politia.locala@primaria-constanta.ro.