Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Raport privind activitățile desfășurate de către politiștii locali cu atribuții în domeniul disciplinei în construcții și afișajului stradal, protecției mediului și activității comerciale Septembrie 2016

marți, 4 octombrie 2016

Inapoi

În perioada 01.09.2016-30.09.2016, Direcția Poliția Locală, prin serviciile Disciplina în construcții și afișajul stradal, Protecția mediului și Activitate comercială, a acționat pe raza municipiului Constanța în ceea ce privește respectarea normelor legale în vigoare.
Au fost soluționate 329 sesizări privind Disciplina în construcții și afișajul stradal, Protecția mediului și Activitate comercială. 
Au fost încheiate 318 note de constatare și au fost emise 598 somații de prezentare documente sau de dispunere măsuri.
S-au întocmit 18 referate pentru soluționare pe cale judecătorească a măsurilor dispuse prin procesele verbale de sancționare a contravențiilor.
S-au făcut 124  verificări ale intervențiilor în domeniul public.
Totodată au fost încheiate 4 note de constatare conform H.C.L. 27/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în municipiul Constanța în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite.
Politiștii locali au mers în toate parcurile constănțene, au împărțit flyere, au stat de vorbă cu sute de constățeni și turiști în campania: "Acționează responsabil, atitudinea ta contează!"
Au fost încheiate 201 procese-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, Legii nr. 325 din 14 iulie 2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică, Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, OG 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, H.C.L. 134/2016 privind organizarea şi funcționarea teraselor de alimentație publică, H.C.L.135/2016 privind organizarea şi funcționarea  activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa, H.C.L. 136/2016 privind organizarea şi funcționarea  activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță, H.C.L. 260/2010 privind aprobarea  regulamentului de signalistică, H.C.L. 389/2000 privind stabilirea unor reguli de creștere a păsărilor și animalelor pe raza administrativ-teritorială a municipiului Constanța, H.C.L. 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa. În baza acestor acte normative, în decursul lunii septembrie au fost aplicate amenzi în valoare de 90.950 lei.
Polițiștii locali au confiscat: 593,5 kg legume şi fructe, 360 articole de îmbracăminte.
În luna septembrie polițiștii locali au întreprins acțiuni tematice în municipiul Constanța privind:
-comerțul ambulant; 
-fenomenul antisocial reprezentat de cerșetorie; 
-igienizarea terenurilor aparținând domeniului public și privat al municipiului Constanța;
-identificarea și sancționarea persoanelor care au campat ilegal pe spații neamenajate sau care răscolesc gunoiului;
-identificarea și sancționarea persoanelor care depozitează moloz și deșeuri pe domeniul public;
-identificarea persoanelor care cresc cabaline;
-verificarea respectării amplasamentelor pentru ocuparea domeniului public de către agenții economici;
-legalitatea executării lucrărilor de construcții;
-verificarea autorizației de funcționare și/sau aviz program de funcționare;
-conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație din cadrul evenimentului promovat de Comisia Europeană pentru siguranţă rutieră, „Edward” - European Day Without a Road Death;
-informarea cetățenilor privind mențierea curățeniei în locurile publice;
-identificarea și sancționarea celor care aruncă resturi de tigară, hârtii ori alte mizerii pe aleile din parcuri, dar și deținătorii animalelor de companie, care nu strâng după propriile patrupede.