Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor ​

vineri, 22 martie 2024

Inapoi
1

Polițiștii locali au desfășurat săptămâna aceasta controale în trafic pentru identificarea vehiculelor concepute și destinate transportului de mărfuri sau de persoane care nu dețineau autorizație de folosire a tramei stradale sau aviz de traseu, conform H.C.L. nr. 339/2023 privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024, precum și pentru respectarea prevederilor legale privind gestionarea și transportul deșeurilor nepericuloase, conform OUG 92/2021 privind gestionarea deșeurilor.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice și în domeniul protecției mediului au verificat un număr de 314 mijloace de transport și au aplicat 146 sancțiuni contravenționale pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale sau a avizului de traseu. De asemenea, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nedeclararea activității de transport deșeuri în registrul deschis la APM și pentru transportul deșeurilor amestecate, în valoare de 45.000 lei.

Persoanele fizice și juridice pot achita taxa de folosire a tramei stradale prin următoarele modalități:

- la ghișeele agențiilor fiscale SPIT, în numerar sau prin intermediul cardului bancar;

- prin serviciul Westaco Express la stațiile OMV Petrom din municipiul Constanța, în numerar;

- prin ordin de plată, în contul RO39TREZ23121160250XXXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Constanța, beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal 4785631, caz în care eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale;

- online, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, cu sau fără autentificare în aplicația e-Tax.

Vă rugăm să continuați să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon: 0241.484.205 și 0341.922 - dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța sau la adresa de email: politia.locala@primaria-constanta.ro.