Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Microciparea și sterilizarea, soluții optime pentru rezolvarea problemei animalelor cu sau fără stăpân! ​

luni, 22 ianuarie 2024

Inapoi
1 (2)

În scopul informării corecte a proprietarilor de câini, aducem în atenție obligațiile legale privind deținerea, identificarea și asigurarea bunăstării patrupedelor: 

Proprietarii sunt obligați să înregistreze câinii, astfel aceștia pot circula pe teritoriul României însoțiți de proprietari și carnetul de sănătate. 

Microciparea câinilor cu stăpân este obligatorie conform OUG 155/2001, având beneficii atât legale, cât și practice. 

Solicitarea unui câine din Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța poate fi făcută imediat ce acesta este cazat, însă preluarea este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare. 

Câinii sunt încredințați după consultarea medicului veterinar, deparazitare, vaccinare antirabică, sterilizare și identificare prin microcipare. 

Abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și este sancționat conform OUG nr. 155/2001. 

O altă obligație legală o reprezintă: sterilizarea câinilor de rasă comună și declararea gestațiilor, fătărilor, precum și numărul de pui fătați oricărui medic veterinar cu liberă practică. 

Mulțumim comunității pentru sprijinul în campania „Efort comun pentru un viitor mai bun”. Anul trecut au fost sterlizate gratuit 2085 de animale de rasă comună, din care 1388 câini de rasă comună. 

Deși municipalitatea depune eforturi în protejarea animalelor de rasă comună, responsabilitățile precum adoptia, abandonul și sterilizarea țin de întreaga comunitate, nu doar de autorități. 

Adăpostul public are  o capacitate limitată și deși personalul de specialitate le oferă îngrijire, cățeii au nevoie de afecțiune și  un cămin sigur. 

Peste 350 de suflete își așteaptă stăpânul. Majoritatea acestora sunt rezultatul împerecherii necontrolate . 

Este nevoie în continuare  de implicarea și sprijinul constănțenilor și apelăm în primul rând la bunăvoința iubitorilor de animale de rasă comună să le adopte, să le aducă la sterilizat și să sprijine echipele de specialitate din teren.  

Detalii suplimentare la numărul de telefon: 0733045213.