Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Atenție! Astăzi vor răsuna din nou sirenele în Constanța!

miercuri, 7 iunie 2023

Inapoi
1 (2)

Echipele Primăriei Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții firmei prestatoare au montat până acum 6 sirene electronice pentru alarmarea populației.

Acestea au fost amplasate  în următoarele locații:  blocul PC1 (Bdul Aurel Vlaicu), Liceul Energetic (Bdul Mamaia), bloc B (strada Verona), Universitatea „Spiru Haret” (strada Unirii), Bloc C (Bdul Tomis) și la complexul „2 Cocosi”, situat pe strada Elena Cuza.  Astăzi, specialiștii vor monta ultimele componente și vor efectua mai multe teste, iar mâine  vor începe montarea ultimelor 3 sirene:  

-        Sirena 1800W – Str. Aleea Murelor, nr. 14;

-        Sirena 1800W – Hotel Riviera Mamaia;

-        Sirena 2400W – Hotel Meridian Mamaia.

În cadrul activității de montare, se vor emite mai multe semnale acustice. Rugăm cetățenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare - alarmare este una dintre responsabilitățile Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța.

Instalarea și punerea în funcțiune a acestor sirene era necesară, pentru că în aceste zone, audibilitatea era scăzută, neexistând alte sisteme de alarmare.