Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Beneficiarii proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ au fost testați gratuit pentru depistarea virusurilor hepatice B, C și HIV

miercuri, 28 iulie 2021

Inapoi
testari (2)

În contextul generat de pandemia cu noul coronavirus trebuie să fim mult mai atenți la regulile de igienă, la stilul nostru de viață pentru că doar astfel ne putem proteja sănătatea. Astfel, dar și mergând periodic la medic pentru a ne verifica starea de sănătate. Pentru a veni în sprijinul comunității marginalizate situate în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan, Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică și Fundația Baylor - Marea Neagră, a organizat ieri un eveniment în Campusul social Henri Coandă. În cadrul acestuia au fost efectuate, pe de o parte testări gratuite pentru depistarea virusurilor hepatice B, C și HIV, iar pe de altă parte s-a discutat despre importanța mișcării fizice și adoptarea unui stil de viață sănătos, dar și despre regulile de igienă.

În cadrul celor două activități de testare organizate în arealul amintit au fost testate 74 de persoane. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, un proiect dedicat comunității marginalizate care locuiește în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan.

Amintim că proiectul „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“ este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social „Henri Coandă“.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021, prelungită până la 15 august 2021.