Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

O zonă de agrement va fi amenajată în zona Brătianu, pe un teren care a intrat în domeniul public al municipiului Constanța

joi, 23 mai 2024

Inapoi
1

Primăria Municipiului Constanța a făcut demersuri pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public a terenului situat în zona Cora Brătianu. Odată intrate în domeniul public al municipiului Constanța, terenurile nu mai pot fi înstrăinate. Astfel, prin H.C.L. nr. 513/2023 s-a aprobat apartenența terenului situat la intersecția dintre strada Cumpenei și bulevardul I.C. Brătianu, cu suprafața de 5.580 mp și a terenului situat pe strada Cumpenei, nr. 61 C, cu suprafața de 2.177 mp, la domeniul public al municipiului Constanța, cu destinația de spațiu verde.
În vederea unei utilizări mai eficiente a terenurilor, departamentul de specialitate  din cadrul Primăriei a realizat documentația necesară pentru procedura de alipire a acestora. În luna martie a acestui an proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali. Terenul cu o suprafață de aproximativ 8.000 mp a intrat în circuitul public, fiind redat comunității.
Zona va fi valorificată în interesul constănțenilor, vor fi amenajate spații pentru petrecerea timpului liber.
Trecerea terenurilor aflate în domeniul privat al municipiului Constanța în domeniul public, cu destinația de spațiu verde, reprezintă una dintre prioritățile administrației locale.