Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Vizită de curtoazie la Primăria Municipiului Constanța

marți, 26 martie 2024

Inapoi
1 mic

Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Republicii Franceze în România, Excelența Sa domnul Nicolas Warnery. Acesta a fost însoțit de domnul Louis Toulorge, Consilier economic, și de domnul Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța.

În cadrul întâlnirii a fost discutată importanța prezenței militare franceze în România, cu precădere la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, în scopul consolidării prezenței trupelor aliate și întăririi flancului estic al NATO.

De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele de colaborare între municipiile Constanţa și Brest (Franța), orașe înfrățite încă din anul 1993, dar și cele dintre municipalitate și Institutul Francez din România și Alianța Franceză Constanța. Casa Memorială Anatole Magrin este un alt proiect dorit de ambele părți, pentru a face cunoscute constănțenilor și turiștilor viața şi activitatea celebrului diplomat francez și fotograf al Constanţei şi Dobrogei, Anatol Arthur Seraphin Magrin (1858-1928), care a realizat trei albume cu imagini unice din Dobrogea sfârșitului secolului al XIX-lea și începutului secolului XX.  

În încheiere, a fost discutată posibilitatea obținerii de fonduri oferite de Ministerul Afacerilor Externe al Franței pentru finanțarea unor proiecte comune cu partenerii instituționali din Brest sau pentru promovarea culturii franceze la Constanța.