Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Semnalizarea locurilor de parcare de reședință conform prevederilor H.C.L nr.123/2021 ​

vineri, 2 septembrie 2022

Inapoi
1  (2)

 

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică permanent respectarea prevederilor legale  privind semnalizarea corespunzătoare a locurilor de parcare de reședința.

In ciuda campaniilor de informare există în continuare cetățeni care au autorizație pentru locul de parcare, dar nu  il semnalizează  corespunzător , iar acest lucru constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500-1000 lei pentru persoane fizice și între 1000 și 2500 lei pentru persoanele juridice.

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative.

Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici: plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de 2 mm, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de 3 cm iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare sau pe bordura aferentă, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța vă roagă să sesizați orice aspect legat de ocuparea domeniului public cu diverse obiecte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. Prin semnalarea acestor situații, sprijiniți echipajele operative aflate în teren să pună în practică mult mai repede măsurile legale ce se impun.