Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Arbore prăbușit pe B-dul Regina Elisabeta

joi, 8 septembrie 2016

Inapoi

 

Primăria Municipiului Constanța anunță că pe B-dul Regina Elisabeta nr. 1, la ora 14:50, a căzut un tei. Angajații Serviciului Administrare Spații Verzi au verificat starea arborelui căzut și s-a constatat faptul că arborele respectiv se afla în stare de vegetație, chiar dacă era uscat pe interior, și avea o vârstă estimativă de peste 30 de ani.

Prin urmare, Direcția Gospodărire Comunală, prin Serviciul Administrare Spații și echipele de intervenție din partea prestatorului de servicii au intervenit pentru ridicarea arborelui și degajarea zonei afectate. La ora 15:20 circulația în zona respectivă a fost reluată.

Conform Legii 24/2007, în cazul arborilor ornamentali din specia tei este interzisă intervenția în coroana acestora, fără avizul emis de Agenția Județeană de Protecție a Mediului, cu excepția lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate, a celor care afectează traficul pietonal, rutier sau afectează imobilele și rețelele de cabluri aeriene.

În locul acestui arbore va fi plantat, în perioada de repaus vegetativ, (noiembrie-aprilie) un puiet din aceeași specie.