Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Evenimente outdoor pentru publicul constănțean

vineri, 17 iulie 2020 - duminică, 19 iulie 2020

Inapoi
Meciul de comedie

„Meciul de comedie - spectacol de improvizație”, vineri, 17 iulie, ora 21:30, sâmbătă, 18 iulie, ora 21:30, „Desculț în parc”, duminică, 19 iulie, ora 21:00, Parcul Arheologic

Teatrul de Stat Constanța vă invită în acest weekend la trei spectacole în aer liber. Vineri și sâmbătă, actorii Florin Aioane, Remus Archip, Andrei Bibire, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Vlad Lință, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai, Ștefan Mihai, Mirela Pană și Florina Stănculeț vor intra în teren și vor fi acompaniați de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”  în „Meciul de comedie-  spectacol interactiv de improvizație”.  

Cea mai recentă premieră a Teatrului de Stat Constanța, care oferă câte o reprezentație complet nouă în fiecare seară, pentru că totul, text, mișcare scenică, lumini, muzică se creează pe loc, în fața spectatorilor. Aceștia din urmă au misiunea de a da temele și de a decide care dintre cele două echipe de actori improvizatori a fost mai bună.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar cel ce s-a ocupat de pregătirea, de antrenamentul celor două echipe de actori ai Teatrului de Stat Constanța este actorul și regizorul Dragoș Muscalu. El a obținut titlul de doctor la UNATC (Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București), cu prima teză din România despre improvizație ca spectacol de teatru.

Duminică, de la ora 21:00, aceeaşi scenă din Parcul Arheologic va găzdui o comedie de mare succes din repertoriul Teatrului de Stat Constanţa. „Desculț în parc” prezintă povestea lui Paul și Corrie Bratter, cuplul de tineri îndrăgostiți pe care Robert Redford și Jane Fonda l-au făcut celebru în ecranizarea din 1967 a piesei lui Neil Simon.

În versiunea constănțeană, cei doi sunt întruchipați de actorii Tani Ștefu și Florina Stănculeț. Alături de ei îi veți putea vedea pe Nina Udrescu, Cosmin Mihale și Liviu Manolache, cel din urmă semnând și regia.

Scenografia spectacolului este realizată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Cei aflați la începutul căsniciei vor rezona cu dificultățile pe care tinerii le întâmpină, iar cei care au renunțat la dragoste vor vedea că întâlnirile fericite pot apărea chiar și în a doua jumătate a vieții și pot răscoli sentimente uitate.

Accesul publicului la evenimentele organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța este gratuit, în limita locurilor disponibile – 150 de scaune, și cu respectarea unui regulament pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Spectatorii trebuie să poarte măști pe toată durata evenimentului și să păstreze distanța de siguranță. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura corporală nu vor avea acces în zona delimitată pentru public. 

„Marea și Muzica”, sâmbătă, 18 iulie, ora 20:00, „Magic Swing”, duminică, 19 iulie, ora 20:00, parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Evenimentele culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, continuă și în acest sfârșit de săptămână, pe terasa instituției de cultură, circulația autovehiculelor va fi restricționată  pe aleea delimitată de strada Ștefan cel Mare și Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14:00 – 22:00.

Concertul de bijuterii muzicale instrumentale „Marea și Muzica” va fi prezentat publicului sâmbătă, 18 iulie, de la ora 20:00. Evenimentul se va desfășura cu participarea soliștilor: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Dumitru Porcescu, Boteanu Maria, Daniela Railean, Constantin Grigorescu, Cristian Fulga, Florin Iacob, Adela Necula, Carmen Tegzeșiu, Ghiorghiță Tănase, Andrei Railean, Sorin Fulger, Cristina Vârtejan, Cristina Tegzeșiu, Natalia Gribinic, Livian Trufin, Vitali Postolache, Bogdan Manciu, Marcel Dășanu, Benoni Bolea, Nicolae Gribinic, Vitali Porcescu, Vitali Milosta, Serghei Porcescu, Veaceslav Ghilescu, Nicu Dima, Dorin Ioan, Iurie Postolache.

Duminică, 19 iulie, de la ora 20:00, veți avea ocazia să vă reîntâlniți cu muzica de neuitat a genurilor swing, pop, rock, musical a anilor ’50,’60,’70,’80,’90 în „Magic Swing”.

Concepția spectacolului este semnată de Gabriela Dobre iar corpul de soliști este format din: Iulian Bratu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Octavian Minea, Bogdan Ocheșel, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu.

Spectacolele vor avea loc săptămânal, sâmbăta și duminica, de la ora 20:00, în aceeași locație, până în data de 31 august. Intrarea este gratuită.

Reamintim  că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.  

Potrivit organizatorilor, singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice, sau participarea instituției de cultură la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea reglementărilor privind prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS –CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, reglementări cuprinse în Ordinul emis de către MINISTERUL CULTURII  nr.2.879 din 29 mai 2020, și de către MINISTERUL SĂNĂTĂȚII nr.967 din 29 mai 2020.

Regulamentul de participare poate fi vizualizat accesând următorul link: http://tnobconstanta.ro/2020/06/06/regulament-participare-evenimente/