Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Răsfăț cultural pentru cei mari dar și pentru cei mici în acest weekend

vineri, 10 ianuarie 2020 - duminică, 12 ianuarie 2020

Inapoi
Festivalul Iernii (1) site

Festivalul Iernii, Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

Aventura de pe tărâmul de basm al Festivalului Iernii, eveniment organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre” și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, se apropie de final. În perioada 10-12 ianuarie, scena Palatului Fermecat își așteaptă oaspeții cu spectacole de teatru și recitaluri muzicale.

Vineri, 10 ianuarie 2020

În această seară constănțenii, cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați la scenă, începând cu ora 18:00 pentru a revedea spectacolul de teatru „Lumea poveștilor”, o reprezentație atractivă, plină de învățăminte. De la ora 19:00, va avea loc un concert de muzică susținut de MC Music Năvodari și Școala de Muzică eMenTi Star Academy.

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020

De la ora 18:00, Ansamblul Folcloric „Plai de dor” din comuna Albești și Ansamblul Folcloric „Flori dobrogene” din comuna Mihail Kogălniceanu vor crea o atmosferă antrenantă. Începând cu ora 19:00, MC Music Năvodari va reveni pe scena Palatului Fermecat.

Duminică, 12 ianuarie 2020

Duminică, de la ora 18:00, prietena copiilor, trupa Zbumzzi va susține un spectacol de animație. Gala de închidere a Festivalului Iernii se va desfășura începând cu ora 19:00, vor fi premiați copiii participanți la ateliere. Momentul festiv va avea loc în prezența invitaților: Liliana Cornilă, Denis Done, Denisa Lucan și Catinca Hanțiu.

Accesul publicului la Festivalul Iernii este gratuit.

Teatrul de Stat Constanța

„Memoria apei”, vineri, 10 ianuarie, ora 19:00

Tragicomedia revine pe scena instituției de cultură. Teresa, Mary și Catherine sunt trei surori care se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, cu ocazia tristă a înmormântării mamei lor. Momentul întâlnirii scoate la iveală rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Spectacolul de la Constanța este montat de Vladimir Anton iar scenografia este realizată de Maria Miu, secondată de Diana Sav. Pe scenă vor urca actorii: Alina Manțu, Dana Dumitrescu, Georgiana Rusu, Laura Iordan Adrian, Andu Axente și Liviu Manolache.

„Desculț în parc”, sâmbătă, 11 ianuarie, ora 19:00

Un cuplu de tineri căsătoriți care învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea devin protagoniștii piesei de teatru „Desculț în parc”, de Neil Simon. Cei doi demonstrează că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarbă este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve. Piesa a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.

Pe scena constănţeană, Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el, pe scenă vor evolua actorii: Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ştefu şi Cosmin Mihale.

Scenografia este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.

„Gaițele”, duminică, 12 ianuarie, ora 19:00

Duminică seara aveți ocazia să vă reîntâlniți cu una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Este vorba despre piesa de teatru „Gaițele”, de Alexandru Kirițescu, în care peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

Montarea de la Constanţa, semnată de Lucian Iancu, poate rivaliza cu cele mai bune versiuni ale acestei piese, care se joacă în multe dintre teatrele româneşti.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu, Maria Lupu, Cristina Oprean, Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adi Dumitrescu, Mirela Pană și Liliana Cazan.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 18:30, tradiționalul „Concert de Anul Nou” deschide seria de evenimente pe care instituția de cultură le va găzdui anul acesta. Sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, alături de orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, vor evolua soliștii: Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Maria Cernat, Răzvan Săraru, Doru Iftene și Marius Eftimie.

„Elixirul dragostei”, operă a cărei muzica a fost compusă de Gaetano Donizetti, pe un libret de Felice Romani va fi prezentată publicului, duminică, 12 ianuarie, de la ora 18:30. Regia artistică poartă semnătura lui Ognian Draganov. Scenografia este concepută de Cătălin Arbore.

Conducerea muzicală este asigurată de Radu Ciorei. Corpul de soliști este format din: Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel și Mihaela Ionescu.

Liga Națională de baschet masculin

Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 17:00, la Sala Sporturilor din Constanța, BC Athletic susține penultimul meci al primei fazei din acest sezon și ultimul pe teren propriu, meci în compania celor de la CSM Mediaș.

Este un meci important în care Constanța va căuta să obțină a treia victorie consecutivă pe teren propriu.

Intrarea este gratuită.