Arhivă Evenimente
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Evenimente

Primul eveniment online din Constanța, dedicat Zilei Universale a Iei

sâmbătă, 20 iunie 2020 - miercuri, 24 iunie 2020

Inapoi
Ziua Iei

Ziua Universală a Iei a devenit în doar șapte ani unul dintre cele mai emblematice evenimente ale comunității noastre. Vom sărbători și în acest an Ziua Universală a Iei însă cu un nou concept, adaptat realității zilelor noastre! Ediția din acest an pune în centru fotografia ca eveniment, ca celebrare, ca artă și se conectează cu esența noastră, ACASĂ, LA ORIGINI.

20 - 21 iunie Dobrogea în bucate - Descoperim și promovăm produse, rețete, obiceiuri și povești locale, ingrediente specifice și de sezon ale fiecărei regiuni, artizani ai gustului și tradițiilor, creatori de proiecte, locuri pentru experiențe culinare. Invitații și poveștile lor, pe pagina de facebook Ziua Iei - Constanța.

Colaboratori pentru Ziua Universală a Iei - 24 iunie 2020: Carmen Paraschivescu, Alina Alexandrov, Stefan Dinescu-Crăciun, Octavian Băloi, Laura Stroe, Radu Dumitrescu, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Gospodăria Tradițională „Suvenir din Dobrogea“, Crama Histria.

22 - 23 iunie - Perspective Dobrogene - Dan Cristian Mihăilescu, Răzvan Teodoreanu, Marian Nkt, Magda Fulger, Baluta Dragoș Nicușor, Florin Călugăreanu sunt doar câțiva dintre fotografii care ne vor prezenta Dobrogea din perspectiva lor.

Cu Vlad Eftenie povestim despre arhitectura dobrogeană, iar despre tradiții și superstiții legate de Sânziene ne va spune mai multe părintele Marius Moșteanu.

Această inițativă este menită să exprime autenticul în gastronomie, turism, arte și meșteșuguri pentru a valoriza patrimoniul culinar românesc.

24 iunie - Diana Slav ne plimbă la pas prin Dobrogea și ne dezvăluie care sunt cărțile pe care trebuie să le citim pentru a afla mai multe despre această regiune.

Anca Ciuciulin - o poveste de om, despre tradiții, originalitate și autenticitate.

#acasălaorigini - cel mai frumos album al comunității dobrogene

Colaboratori: Cusături Dobrogene - Constanța, Tinca Răcaru și Ia de la malul mării, Simona Niculescu, Iulian Mitran, Alin Ciprian, Iulian Dumitriu, Sînziana Ionescu, Școala Micilor Vedete, Primăria Constanța.

Vă invităm, așadar, să ne transmiteți fotografiile dumneavoastră până duminică, 21 iunie la adresa de e-mail ziuaiei2020@gmail.com (Subiect: Ziua iei).

Vă rugăm să scrieți și câteva rânduri despre semnificația hainelor pe care le purtați și zona de unde provin. Fotografiile din comunitatea noastră vor fi incluse într-un album virtual care va fi prezentat în data de 24 iunie pe pagina Ziua Iei - Constanța; vor face parte în același timp și dintr-un album global postat de comunitatea La blouse roumaine.

Vă încurajăm să vă postați pozele individuale și pe conturile personale de social media și pentru un impact cât mai mare să o faceți chiar pe data de 24 iunie adăugând hashtagurile #acasălaorigini, #ZiuaIei2020 și #ziuaieiconstanța2020.

Organizator Ziua Universală a Iei Constanța - Liliana Sumănaru, colaborator La blouse roumaine.