Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Linii de subvenționare prioritare în domeniul asistenței sociale pentru anul 2020

vineri, 30 august 2019

Inapoi

Întrucât unul dintre obiectivele principale ale Primăriei Municipiului Constanța este protejarea persoanelor care, datorită unor motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, nu au posibilitatea să își dezvolte propriile capacități și competențe pentru a se integra social, instituția noastră acordă subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială.

Aceste subvenții se acordă în conformitate cu prevederile legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistența socială, cu modificările și completările ulterioare precum și ale H.G. nr.1153/2001 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistența socială, cu modificările și completările ulterioare.

Prin H.C.L. nr. 269/31.07.2019, Consiliul Local al Municipiului Constanța a aprobat liniile de subvenționare prioritare în domeniul asistenței sociale pentru anul 2020, respectiv unitățile de asistență socială și capitolele de cheltuieli pentru care asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale potrivit legii, pot solicita subvenții de la bugetul local.

Documentația de solicitare a subvenției pentru anul 2020 se înaintează în pachet închis, într-un singur exemplar, de către asociațiile și fundațiile interesate și se înregistrează la registratura Primăriei Municipiului Constanța, în luna septembrie a anului curent, data-limită de depunere a documentației de solicitare a subvenției este 30 septembrie 2019

H.C.L 269/31.07.2019