Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Buletin de presă

miercuri, 17 iulie 2019

Inapoi

În perioada 08.07.2019-14.07.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat  activități de control în Stațiunea Mamaia, Sat Vacanță, Plaja Constanța ( sectorul cuprins între Modern și Reyna).

 Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, legalitatatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum și respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

 În Stațiunea Mamaia au fost întocmite 27 de note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții.

În ceea ce privește comerțul ambulant desfășurat în zona de promenadă din Stațiunea Mamaia au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite.

De asemenea, polițiștii locali cu atribuții în domeniul inspecției comerciale și ordine publică au acționat pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța în vederea combaterii  comerțului ambulant, fiind aplicate 37 de amenzi contravenționale în cuantum de 18.500 lei, dispunându-se măsuri complementare de confiscare a mărfurilor expuse la vânzare în mod ilicit¸ în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale  ilicite

Au fost întocmite operatorilor economici 20 de procese verbale în valoare de 21.500 lei, conform prevederilor HCL nr. 427/2017  privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 6 avertismente cu măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

De asemenea au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 3100 lei, conform prevederilor H.C.L 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța și 4 amenzi contravenționale în valoare de 4000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au desfășurat activități specifice în Stațiunea Mamaia și Faleza Cazino din Constanța, ocazie cu care s-au aplicat 103 sancțiuni contravenționale, în valoare de 55.500 lei, din care 16  amenzi pentru  consum de alcool pe domeniul public,  pentru exercitarea unor acte/ gesturi obscene, adresare de injurii, expresii jignitoare sau vulgare , amenințări sau acte de violență, apelare la mila publicului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice și 87 amenzi pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, depozitarea de bunuri pe domeniul public, aruncarea unor ambalaje, resturi alimentare pe domeniul public, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

 Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 116 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 49.860 lei , după cum urmează:

- 28 pentru opriri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

- 23 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

-4 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile art.100, alin.1 din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

-61 pentru  staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din  H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.