Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Buletin de presă

joi, 18 iulie 2019

Inapoi

În data de 17 iulie 2019, polițiștii locali cu atribuții în domeniul fluenței și siguranței rutiere pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța  au executat acțiuni specifice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale în zona în care este interzisă oprirea voluntară, ocazie în care au constatat, în limita competențelor conferite de lege, un număr de 98 de încălcări ale normelor de circulație rutieră, în cuantum de 34.510, după cum urmează:

- 77 pentru oprire efectuată neregulamentar, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
- 21 pentru staționare într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost identificate 10 autovehicule care îndeplineau condițiile legale pentru ridicare, fiind depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului public și au fost restituite în aceeași zi un număr de 12 autoturisme deținătorilor legali.

Sancțiunile contravenționale și măsurile de ridicare a autoturismelor au fost aplicate în principal în proximitatea stațiilor destinate transportului public de persoane, treceri pentru pietoni, intersecții, instituții sanitare, locuri în care oprirea /staționarea este interzisă prin lege sau destinate persoanelor cu dizabilități.

Activități similare se vor derula în mod constant !