Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Știre

Buletin de presă

miercuri, 17 iulie 2019

Inapoi

În  cursul zilei de 16 Iulie 2019, în intervalul orar 14.00-22.00, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3.

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.

Au fost monitorizate și verificate,  în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Strada Cuza Vodă, Strada Mihai Viteazul, zona Poarta 1, Faleza Cazino,Portul Turistic Tomis, Strada Corbului, Bulevardul I.C Brătianu, Strada Poporului, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Strada I.G Duca, Strada Avram Iancu, Strada Țepes Vodă, Strada Răscoala din 1907, Bulevardul Mamaia, Bulevardul Tomis, Strada Traian.

Au fost legitimate 30 de persoane și au fost verificați 5 agenți  economici care își desfășurau activitatea comercială pe sectorul  Serviciului Ordine Publică 3.

S- au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.010 lei, din care 4 amenzi pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum aruncarea unor ambalaje, deșeuri menajere,răscolirea gunoiului din containere, neasigurare recipient de colectare deșeuri, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 3 amenzi pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, în special pentru opriri efectuate neregulamentar, în zone în care acest lucru este interzis, 1 amendă pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat persoanelor cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, 11 amenzi pentru  refuz de legitimare, consum de alcool pe domeniul public sau pentru exercitarea unor acte/ gesturi obscene, apelare la mila publicului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 amendă pentru fumat într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 4 amenzi pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun, în conformitate cu prevederile Legii nr.92/2007 a serviciilor de transport public local.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.