Stiri si Comunicate - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

Festivalul de lumină LIGHTS ON ajunge la Constanța

joi, 15 septembrie 2022

Inapoi
1

Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Două instalații de lumină vor spune povești în Parcul Arheologic, iar cea de-a treia va transmite un mesaj special de pe Faleza Cazino Constanța – în fața statuii lui Eminescu. Expoziția se desfășoară în perioada 16-25 septembrie 2022.

Fiecare instalație de lumină din cadrul expoziției spune o poveste, o poveste în care ne regăsim cei mai mulți dintre noi de cele mai multe ori.

Poate cea mai așteptată lucrare este Gaia, creată de britanicul Luke Jerram. Aceasta va face spectacol în Parcul Arheologic din Constanța. Menirea acestei instalații e de a ne aminti cât de frumoasă, dar totodată fragilă, e planeta Pământ. Instalația este o reproducere detaliată și spectaculoasă a Terrei, după imagini NASA. Lucrarea are un diametru de 7 metri și e creată la o scară de 1 la 1.8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund în realitate 18 kilometri de pe suprafața pământului. Instalația va fi poziționată atunci când condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

Tot în Parcul Arheologic va fi expusă și „WE ARE HERE”, lucrarea Asociației Daisler, creată de artistul român Silviu Ciora. Aceasta vine cu un mesaj aparte: ne demonstrează că împreună avem o putere inimaginabilă, una care poate să ajungă chiar și până la stele și că reușim să luminăm până și cele mai întunecate locuri sau momente.

„TE AȘTEPT” este mesajul clar și răspicat ce transmite o declarație sinceră făcută celei mai emblematice clădiri de la malul mării. “TE AȘTEPT”, instalația semnată de Asociația Daisler va fi montată pe esplanada Cazino Constanța, în fata statuii lui Eminescu