Pages
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:

Detalii Stire

Anunt eliberare cărți de identitate

marți, 4 mai 2021

Inapoi

Primăria municipiului Constanța anunță că cererile depuse pentru eliberarea cărților de identitate (cu excepția celor care au necesitat verificări suplimentare), până la data de 29.04.2021, inclusiv, sunt soluționate. Totodată, menționăm că la nivelul municipiului Constanța, termenul de eliberare al actelor de identitate este de 30 zile. 

Astfel, îi invităm pe cetățenii care au de ridicat actele de identitate să se prezinte la ghișeul Restituiri, în următorul program:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri     8:30-16:30

Joi                                               9:30-12:30 și 15:30-18:30

Reamintim faptul că Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 art.4 alin.(5) precizează clar că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră în perioada stării de alertă își păstrează valabilitatea pe toata perioada stării de alertă și 90 zile de la încetarea acesteia. Facem precizarea că în categoria documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice intră și documentele de identitate, astfel că documentele de identitate expirate după data de 01.03.2020 își păstrează valabilitatea pe perioada mai sus menționată și pot fi utilizate de către titulari în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

Pentru orice informație și pentru evitarea deplasărilor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0241-661510 sau adresa de mail: evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro