Stiri - Arhivă
  • Afiseaza filtre
    • Selecteaza data:
    • Selecteaza categoria:
    • Selecteaza tipul:

Detalii Ştire

S-au deschis lucrările Consiliului Director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa

marți, 11 iunie 2019

Inapoi
consiliul director CEMR (2)

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, a participat astăzi, 11.06.2019, la deschiderea lucrărilor Consiliului Director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa, eveniment care se desfășoară în stațiunea Mamaia.

Peste 100 de reprezentanți ai asociațiilor membre ale CEMR din întreaga Europă sunt prezenți la ședința de lucru alături de domnul Karl-Heinz Lambertz, președinte al Comitetului European al Regiunilor, domnul Daniel Suciu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, domnul Rainer Haas, co-președinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa și doamna Mariana Gâju, vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa.

„Sunt onorat să vă urez bun-venit și vă mulțumesc pentru că sunteți astăzi alături de noi. Pentru orașul Constanța este un moment important faptul că găzduiește Consiliului Director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa. Problemele pe care le dezbatem aici sunt legate direct de comunitățile pe care le reprezentăm fiecare dintre noi", a declarat primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău. 

Temele principale ale lucrărilor au ca obiectiv stabilirea politicilor CCRE/CEMR cu privire la identificarea unei modalități eficiente de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor și prezentarea punctelor de vedere ale autorităților locale din Europa în ceea ce privește inițiativele și legislația Uniunii Europene.